Els vallfogonins es fan «seu» un centre cívic que funciona amb biomassa

per Arnau Urgell , 12 d'agost de 2010 a les 08:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una gernació va assistir a la inauguració del centre cívic de Vallfogona. Foto: Arnau Urgell

Vallfogona ja té centre cívic i social. I veient la gentada que va assistir a la inauguració d'aquest dimarts -i el fet que des d'avui és la seu de les dotze entitats del poble- tot sembla indicar que la població se'l farà "seu" ben ràpid. L'acte de benedicció del nou equipament el van presidir el director general d'Administració Local, Carles Bassaganya i l'alcaldessa, Maria Carme Freixa. També va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació, Pere Trias, i el diputat al Parlament, Pere Bosch.

Un dels elements singulars de l'edifici, de 300 metres quadrats i ubicat al centre de la zona esportiva, és l'aposta per dotar-lo d'una font energètica renovable. Tenint en compte que Vallfogona és un municipi forestal s'ha optat per la biomassa ja que "en aquest moment la fusta no té el valor que hauria de tenir" explica l'alcaldessa. D'aquesta manera s'escalfa l'edifici amb una caldera de biomassa -la segona pública de la comarca- i que funcionarà amb l'estella que surti dels pins de menys qualitat i de les restes de les aclarides dels boscos comunals.

L'alcaldessa considera que el centre cívic respon a dues necessitats. Per una banda dotar d'un espai per les 12 entitats del poble ja que la sala polivalent havia quedat petita. Per altra banda, calia un punt per gestionar el conjunt de la zona esportiva, formada per la piscina, dues pistes de tennis, una pista poliesportiva i un camp de futbol 7.

Carles Bassaganya, que ha fet un encès elogi de la tasca de Freixa al capdavant del consistori vallfogoní, ha reivindicat la tasca de "reequlibrar el país invertint més en municipis petits i grans". El centre cívic ha suposat una inversió de 568.000 euros aportats bàsicament pel PUOSC del Departament de Governació però també del Departament de Política Territorial, la Diputació de Girona,  l’Obra Social de Caixa Girona i el mateix consistori vallfogoní.

Carles Bassganya, Maria Carme Freixa, Pere Trias i Pere Bosch. Foto: Arnau Urgell

L'Orquestra de l'Empordà va posar la música a la inauguració Foto: Arnau Urgell

 

Participació