La tempesta deixa més de 100 litres a la Vall de Camprodon

Arnau Urgell
09 d'agost del 2010
Despreniment que ha tallat la carretera d'accés a Setcases.
Despreniment que ha tallat la carretera d'accés a Setcases. | Jordi Valverde
Despreniment que ha tallat la carretera d'accés a Setcases. Foto: Jordi Valverde

Tarda de tempestes intenses especialment a la Vall de Camprodon. El nucli de les precipitacions s'han concentrat al voltant del Costabona fet que ha deixat fins a 132 litres a Setcases i 118 a Molló. A Tregurà de Baix han caigut 57 litres, 43 a Ulldeter mentre que a Sant Pau de Segúries només 2.,2.

La tromba d'aigua, que s'ha allargat durant unes tres hores,ha provocat molts problemes a Setcases ja que un despreniment ha tallat la carretera d'accés. Segons ha explicat l'alcalde, Jaume Busquets, després d'un parell d'hores treballant-hi s'ha pogut reobrir l'acccés al poble per la GIV-5264 a les nou del vespre. "Ha caigut terra tant abans com després del cementiri" ha afirmat. "L'avinguda ha arribat bàsicament pel torrent de Vall-llobre, un afluent del Ter que baixa de la collada Fonda.

No s'han produït danys a cases particulars tot i que n'hi ha dues de la part alta del poble que han quedat incomunicades una bona estona.

A Molló els efectes de la tempesta no han estat tant importants. Una vegada més la plaça Major i alguns dels carrers s'han omplert de pedres i grava que han baixat del camí de Santa Magdalena -pendent d'arranjar-. Tot i això, segons ha explicat l'alcalde Lluís Pairó no s'han hagut de lamentar inundacions a cases ni comerços. Per demà esperen normalitzar la situació amb màquines que arrepleguin tot allò que l'aigua ha arrossegat.

Tot i aquestes afectacions els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida al llarg de la tarda.

L'alcalde de Setcases (esquerra) passant per sobre de les pedres acumulades a la carretera. Foto: Jordi Valverde

Acumulació de pedres al costat del cementiri de Setcases Foto: Jordi Valverde