Vins de molta alçada

Unes 200 persones participen al tast de vins que la DO Empordà va organitzar al cim del Puigmal

Redacció
09 d'agost del 2010
Foto de família dels participants del tast de vins al Puigmal.
Foto de família dels participants del tast de vins al Puigmal. | DO Empordà
Foto de família dels participants del tast de vins al Puigmal. Foto: DO Empordà

Experiència pionera i exitosa. Unes 200 persones van secundar la proposta de la Denomiació Origen Empordà de fer un tast de vins al cim del Puigmal, la muntanya més alta de la demarcació de Girona. L'activitat, que tenia el suport del Club Alpí Palamós, va permetre catar a 2.909 metres d'altitud quatre vins de cada un dels 13 cellers participants.

L'organització valora molt positivament una experiència singular i que va reunir al Puigmal des d'aficionats a la muntanya a reconeguts enòlegs. "No ho descartem repetir en una altra ocasió" explica Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà. A banda del bon ambient i el bon vi, el temps també va acompanyar i va permetre que la iniciativa fos ben reeixida.

Per la DO Empordà l'esdeveniment, més enllà del seu valor esportiu i enològic, és un senyal del dinamisme dels vins de l'Empordà i una crida a informal al seu caràcter informal. A més, es vol reivindicar com el "vi dels gironins".

Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. Al migdia, després de fer cim, van gaudir del tast, i després van dinar plegats. A les quatre de la tarda es va iniciar el retorn cap a Fontalba.

Els vins al Puigmal. Foto: DO Empordà

Brindis al sostre del Ripollès. Foto: DO Empordà