Nova oportunitat per «alimentar el mite»

Sant Joan proposa per les nits fresques de dijous "l'Alimentem el mite". Una proposta gastroteatral de molt bon humor ambientada a l'edat mitjana

Arnau Urgell
11 d'agost del 2010
A punt d'entrar a l'era d'en Serralta, on es fa el sopar.
A punt d'entrar a l'era d'en Serralta, on es fa el sopar. | Arnau Urgell
A punt d'entrar a l'era d'en Serralta, on es fa el sopar. Foto: Arnau Urgell

Bon humor, bon menjar, teatre i un polsim d'història formen el còctel d'Alimentem el mite. Uns sopars-teatralitzats per passar les fresques nits de dijous a Sant Joan de les Abadesses.

Els joves "alimentats" reben els visitants al Palau de l'Abadia. Allà comença la història del triangle format per Sunyer, el senyor de Surroca, la seva futura esposa Ermessenda -la pubilla de cal Tinter- i Guillem, l'aprenent de la casa. Malgrat que Ermessenda s'ha de casar de conveniència amb Sunyer, ella prefereix fer-ho amb Guillem, que tot i ser una mica talòs té un gran cor.

Tota la colla acaben a la taverna d'en Serralta on, amb presència de Fra Joaquim es farà un casament que, en principi, és un "assaig" però que a la pràctica acaba sent real. Una història que està constantment amanida de referències a l'actualitat -fins i tot al Facebook i al Millet-.

Mentre dura la representació els convidats poden gaudir d'un bon apat que és possible gràcies a la col·laboració dels restauradors, forners i pastissers del poble. Les entrades de l'espectacle es poden adquirir a l'oficina de turisme de Sant Joan fins al dia abans de l’espectacle i tenen un preu de 18 euros els adults i de 12 euros la mainada de 5 a 9 anys.

Encara queden tres oportunitats per assistir-hi (12, 19 i 27 d'agost). Aquest darrer dia serà especial amb la presència dels Randellaire. Pels que no hagin assistit al sopar, l’entrada al concert tindrà un preu de 2 euros.

El sopar teatralitzat l'organitzat l'associació cultural junvenil Els Alimentats de Mite i compta amb el suport de l’Ajuntament de la vila, la parròquia, la Unió de Botiguers i el SAT. Enguany han estrenat web pròpia.

Escena a la plaça Major. Foto: Arnau Urgell

Galeria de fotos 2010
-Sopar-teatralitzatAlimentem el mite (Arnau Urgell)
- Mercat Medieval del Comte Arnau (Xevi Mas i Lurdes López)
- Espectacle Aigua amb l'Esbart Marboleny(Adrià Costa)
-Escenificació del poemaEl Comte Arnau (Arnau Urgell)

Galeries de fotos 2009
- Escenificació del poema El Comte Arnau(Xevi Mas i Lurdes López)
- Concert amb la Polifònica de Puig-reig(Adrià Costa)
- Darrer sopar Alimentem el mite(Lurdes Lopez i Xevi Mas)
- Mercat Medieval del Comte Arnau 2009(Xevi Mas i Lurdes López)

Galeries de fotos 2008

- Escenificaciódel poema El Comte Arnau(Ajuntament de Sant Joan)
- Mercat Medieval del Comte Arnau(Arnau Urgell)
-Sopar espectacle:  Alimentem el mite (Ajuntament de Sant Joan)
-Presentació Cicle Representacions del Comte Arnau(Ajuntament de Sant Joan)

L'era d'en Serralta acull el sopar. Foto: Arnau Urgell