Eudald Casadesús: «Comforsa té una direcció poc competent i irresponsable»

Afirma que la direcció atura nous projectes madurs i que pot posar en perill el Taga

Redacció
30 de juliol del 2010
Comforsa
Comforsa | Adrià Costa
Casadesús carrega contra l'actual direcció de Comforsa Foto: Adrià Costa

El diputat de CiU, Eudald Casadesús, ha criticat durament la nova direcció de Comforsa. “És poc competent, té un alt nivell d'irresponsabilitat i dirigeix l'empresa amb mètodes poc propis del segle XXI” ha afirmat. Per Casadesús les declaracions del conseller Huguet en les quals felicitava l'empresa de capital públic per la millora dels darrers mesos i ho considerava fruit del canvi en la direcció “són fruit del desconeixement o pel fet de tenir una mala informació”.

El diputat nacionalista ha admès el “gran esforç” del Govern amb la capitalització de Comforsa però considera que l'increment del 50% de les vendes al llarg de 2010 és fruit “de la recuperació natural dels mercats exteriors”. “És tant simple com que els mateixos clients han tornat a fer comandes” ha assenyalat.

Tot i això Casadesús creu que cal encendre un “llum d'alarma” per una “situació que pot ser irreversible a mitjà termini”. El diputat de CiU lamenta que la nova direcció tant a nivell de planta, encapçalada per Joan Escuté, com de l'empresa pública AvançSA, Martí Parellada i Maria del Mar Isla, no tingui nous projectes i no desenvolupi res en recerca i inovació. “S'han aturat projectes en marxa molt madurs” ha afegit. A més ha denunciat que la situació a Forjas de Cantabria -l'empresa de Reinosa que forma part de Cantàbria- és “molt complicada” i això podria posar en perill el futur del Taga -Comforsa 4 de Campdevànol-.

El polític ripollès no ha dubtat en titllar d'irresponsable l'equip directiu de Comforsa ja que “per motius inexplicables i estúpids s'està posant en perill que un dels principals clients europeus deixi de comprar”. Tot i això no ha explicat de quina empresa del sector de l'automoció es tractaria ni tampoc els motius. Finalment ha lamentat que els mètodes de gestió “més pròpis dels anys 70 que no pas del segle XXI” provoqui que la plantilla tingui poca motivació i s'hagi produït un divorci amb la direcció.

Alguns de les raons esgrimides per Casadesús coincideixen amb les realitzades per l'exdirector de Comforsa, Josep Julià, en articles a la premsa i comentaris en aquest mateix mitjà. El diputat ha explicat que el seu diagnòstic es basa després de "molts contactes" tant a dins com a fora de l'empresa.

Maria del Mar Isla i Joan Escuté presidenta d'AvançSA i director general de Comforsa en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell