Josep Huguet: «El Ripollès ha de valorar l'esforç del Govern per Comforsa»

L'empresa ha remuntat la meitat de la caiguda de 2009

Arnau Urgell
25 de juliol del 2010
Josep Huguet podria anar al Senat espanyol.
Josep Huguet podria anar al Senat espanyol. | Arnau Urgell
Josep Huguet celebra que Comforsa vagi endavant. Foto: Arnau Urgell

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha aprofitat la seva visita al Ripollès per visitar Comforsa -empresa amb el 100% de capital públic-. Precisament Huguet ha demanat a la comarca que es valori l'esforç del Govern ja que es tracta d'un “cas únic”. “No és normal que el sector públic tingui indústries al segle XXI” ha recordat.

El conseller ha celebrat que la demanda de l'empresa hagi crescut des d'inicis de 2010 entre el 50 i 60%. Un fet que permet mitigar l'espectacular caiguda de 2009 que va arribar al 85% i va suposar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va afectar 219 dels 397 empleats de les factories de Ripoll i Campdevànol.

Huguet ha reivindicat el canvi impulsat a la direcció perquè després d'una capitalització d'11 milions d'euros a càrrec dels fons públics “calien resultats”. A més, ha demanat als responsables de l'empresa que després de recuperar la seva posició al mercat abordin com adaptar-se al context del cotxe elèctric i a la diversificació dels productes en sectors com el reciclatge, l'energia eòlica, l'aeronàutica o el material mèdic entre altres.