Josep Huguet inaugura a Ripoll el quart CAT del país

Dos dies d'intens programa que el duen també a Comforsa, el santuari de Montrony i el Molló Park entre altres

Redacció
23 de juliol del 2010
Enric Pérez, Josep Huguet , Teresa Jordà i Carles Bassaganya, aquest divendres a la tarda al CAT de Ripoll.
Enric Pérez, Josep Huguet , Teresa Jordà i Carles Bassaganya, aquest divendres a la tarda al CAT de Ripoll. | Adrià Costa
Enric Pérez, Josep Huguet , Teresa Jordà i Carles Bassaganya, aquest divendres a la tarda al CAT de Ripoll. Foto: Adrià Costa

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va inaugurar divendres a Ripoll el quart Centre d'Acollida Turística (CAT) que es posa en marxa al país. Aquest CAT, que ha comptat amb una inversió de vora un milió d'euros, està dedicat a la figura de Guifré el Pilós.

Huguet va destacar la importància del centre per la política d'acollida turística "moderna i integradora" i per la creació de grans rutes nacionals. "Aquest es el concepte de turisme modern i sostenible que volem", ha afegit el conseller, ja que segons va dir el centre acull "una temàtica històrica i també naturalista, una oficina d'informació i una botiga-bar per promocionar els producte de la terra". Després de presentar el nou equipament Huguet es va desplaçar a Comforsa.

Introduir-se en la història del Ripollès 

El CAT de Ripoll -un dels deu que funcionaran al conjunt del Principat- està basat en la digura de Guifré el Pilós així com en l’Abat Oliba i el Papa Gerbert. L'equipament pretén introduir el visitant en la història medieval de la comarca i del país per després complimentar-ho amb les visites als elements patrimonials i museístics de l’entorn.



Huguet va explicar que la botiga del CAT ha optat per un marxandatge de qualitat i integrat amb el país" en contraposició a "l'oferta tergiversada dels famosos barrets mexicans". El conseller també va destacar "l'entorn 'immillorable" en el qual es troba el centre d'acolliment turístic als peus del monestir de Santa Maria de Ripoll i a l'inici de la ruta del Ferro.



Intens programa al Ripollès

Huguet, a més d'inaugurar el CAT, va realitzar un intens programa al llarg de dos dies. A banda de trobades amb empresaris va visitar els principals espais de mite del Comte Arnau a Gombrèn. També va realitzar la ruta “Cinc segles forjant Ripoll” i va conèixer de primera mà el Molló Park, el zoo d'animals pirinencs del municipis de la Vall de Camprodon.

Des del santuari de Montgrony el conseller va presentar la guia Santuaris de Catalunya que pretén promocionar el denominat turisme espiritual. Un llibret que en el cas del Ripollès inclou tant el santuari del municipi de Gombrèn com el de Núria. Allà mateix també va poder conèixer l'espai que acollirà la tercera pota del projecte Terra de Comtes i Abats després que a finals d'agost comencin les obres d'adequació. Un centre d'interpretació que es basarà en la figura d'Otger Cataló.



Josep Huguet va fer una crida a explotar desacomplexadament els mites de la història nacional catalana. En aquest sentit considera que turisme, comerç i indústria han de saber suma sinergies i “empaquetar” productes turístics combinats.

Galeries de fotos
- Inauguració del CAT de Ripoll (Adrià Costa)
- Visita Montgrony i Molló Park (Arnau Urgell)

- Nota de premsa del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Inauguració del Centre d'Acollida Turistica de Ripoll. Foto: Adrià Costa