Ripoll vol que es recuperi l'aspecte original del mur de la ruta del Ferro

“Cal complir el POUM i garantir la seguretat” assegura el regidor Eudald Casas | L'actuació podria costar un mínim de 300.000 euros

per Redacció , 26 de juliol de 2010 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El polèmic mur via verda. Foto: ElRipollès.info

Compàs d'espera del cas del polèmic mur de la ruta del Ferro. El Consorci Vies Verdes va realitzar unes obres de manteniment el passat mes de novembre entre les quals va destacar la construcció d'una escullera per evitar despreniments a la boca sud del túnel. L'actuació, d'uns 50.000 euros, va suposar afectar el mur original, un element protegit pel Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

Per aquest motiu es va iniciar un expedient de disciplina urbanística -la qüestió va ser motiu d'una interpel·lació de CiU al ple de Ripoll-. El regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, ha explicat a aquest mitjà que des del consistori es reclama una “solució definitiva” que garanteixi “tant el compliment del POUM com la seguretat dels usuaris”. Precisament aquest és el principal argument del Consorci Vies Verdes per justificar l'actuació. “Tal i com estava el mur s'hagués pogut tancar la ruta del Ferro en qualsevol moment” adverteix Casas.

El regidor considera que “l'Ajuntament ha fet les coses bé” i emplaça el Consorci de les Vies Verdes a trobar el finançament per executar una solució definitiva. “Pot costar com a mínim 300.000 euros” pronostica.

CiU exigeix una solució
Aquest mateix dijous el grup municipal de Convergència i Unió (CiU) ha demanat per carta a l'alcaldessa de Ripoll que s'insti al Consorci Vies Verdes a realitzar un projecte que arrangi definitivament el mur tot conservant les característiques originals. En la missiva alerten que, al contrari del què es va apuntar en una junta de portaveus, la construcció de l'escullera va suposar la destrucció de part del mur original.

 

Participació