Els empleats de Caixa Girona s'igualaran als de la Caixa en dos anys i mig

Tant CCOO com la resta de sindicats han subscrit l'acord laboral de l'absorció

Redacció
22 de juliol del 2010
Caixa Girona de Ripoll
Caixa Girona de Ripoll | Arnau Urgell
Els empleats de Caixa Girona tindran les condicions dels de la Caixa en dos anys i mig. Foto: Arnau Urgell

Les directives de Caixa Girona i la Caixa i els sindicats han acordat aquest dimecres la integració dels empleats de l'entitat gironina a la Caixa, establint així la progressiva homologació salarial i de les condicions laborals d'ambdues plantilles, que arribarà a ser total en un termini de dos anys i mig.

Segons han informat les entitats, el pacte laboral del procés d'absorció s'ha aprovat per unanimitat per part de les directives i els sindicats, que es mostren satisfets pel que consideren "un bon acord pels treballadors". D'aquesta manera, els treballadors de Caixa Girona s'incorporaran com a part de la plantilla de la Caixa amb unes condicions laborals més bones que les què tenien fins ara.

Inicialment, la direcció de la Caixa havia ofert als sindicats homologar les condicions laborals en un termini de cinc anys, una proposta que els sindicats ja van refusar. Finalment, l'acord s'ha fixat en 30 mesos. Actualment, els treballadors de l'entitat gironina cobren, de mitjana, un 30% menys que els de la Caixa.

Aquesta homologació permetrà també als empleats gironins conservar la seva antiguitat un cop feta la fusió per absorció i disposaran de tots els beneficis socials com l'accés a crèdit de la Caixa, que són molt superiors. Tots els treballadors també tindran des del primer dia un augment del sou del 10% si tenen fills (fins que tinguin 21 anys), un incentiu que ara cobren els treballadors de l'entitat barcelonina. Està prevista també l'homologació dels plans de pensions d'uns i altres treballadors.

Segons ha explicat el sindicat majoritari, CCOO, l'acord garanteix l'ocupació als més de 850 treballadors de Caixa Girona un cop conclòs el procés de prejubilacions acordat el passat dijous, que afectarà unes 130 persones. Els treballadors prejubilats cobraran un 80% del sou brut, els que tinguin entre 56 i 58 anys, i un 90% els que tinguin entre 59 i 60 anys.

A més, segons CCOO, la signatura d'aquest acord era una de les condicions que el sindicat va plantejar als consells d'administració de les entitats, per la qual cosa donarà suport a la fusió per absorció a les assemblees generals que se celebraran el proper 16 de setembre.