El POUM de Sant Joan preveu finalment la construcció de 821 nous habitatges

El ple va aprovar el text refós amb els vots favorables de l'equip de govern | Urbanisme imposa un creixement major del previst inicialment

Arnau Urgell
20 de juliol del 2010
El POUM preveu construir 112 cases a la plana de la Torre.
El POUM preveu construir 112 cases a la plana de la Torre. | Adrià Costa
El POUM preveu construir 250 ases a la plana de la Torre. Foto: Adrià Costa

Penúltim pas pel Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Joan. Aquest dilluns es va celebrar un ple extraordinari per aprovar el text refós amb les recomanacions de la Comissió d'Urbanisme. El document, que només ha comptat amb els vots favorables de l'equip de govern socialista, preveu finalment un sostre de 821 habitatges (quatre-cents més que l'aprovació inicial). L'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, ha explicat que Urbanisme volia un major creixement ja que, juntament amb Campdevànol, són els dos únics municipis de la comarca amb potencial per fer-ho.

La principal modificació se situa als plans de la Torre on Urbanisme ha imposat passar dels 117 habitatges projectats -tots de tipologia unifamiliar- als 250 amb presència de finques plurifamiliars. També a les planes del Coll es preveuen 240 habitatges en un espai que l'aprovació inicial considerava una reserva de sòl. Roqué ha matisat que serà el darrer polígon a desenvolupar “Medi Ambient ens obliga a executar abans el 75% de les actuacions previstes”.

Per altra banda es mantenen els 117 habitatges previstos a la Cotolla, els 78 al camp de futbol, els 70 a la fàbrica Espona i els 29 a la carretera d'Ogassa. També hi ha petites actuacions al carrer del Prat, can Crehuet, la piscina i la pujada de l'Estació.

L'oposició va mantenir les posicions que havien expressat en l'aprovació provisional. En aquest sentit Esquerra va votar en contra mentre que CiU es va abstenir. Ara, només manca que aquest mateix dimecres la Comissió d'Urbanisme aprovi el document refós.

Esquerra ho considera una "barbaritat"

"La magnitud d'habitatges de l'aprovació inicial ens semblava excessiu però ara és una barbaritat" explica el regidor republicà, Joan Àlvarez. "Sempre hem defensat que no s'han d'urbanitzar els plans de la Torre" ha afegit i, a més, ha advertit del perill que es converteixi en una "urbanització fantasma" amb els carrers fets i poques cases. Àlvarez també ha alertat que amb els canvis els veïns han d'assumir el 100% del cost de la nova passarel·la entre la urbanització i la zona de la Plana. El regidor republicà considera "gairebé impossible" que s'executi el conjunt del POUM.