Kilian Jornet repeteix victòria a l'Olla de Núria

19 de juliol del 2010
Els atletes van pujar al cim del Puigmal
Els atletes van pujar al cim del Puigmal | Toni Anguera
Els atletes van pujar al cim del Puigmal Foto: Toni Anguera

El cerdà Kilian Jornet va tornar a demostrar perquè és el millor atleta de curses de muntanya. Aquest diumenge va repetir victòria a la quarta Olla de Núria amb un temps de 2 h 17' 57'' (tres minuts més que el 2009).

Tot i fer un temps pitjor va vèncer amb molta claredat en una prova de 21 km i 1.940 metres de desnivell positiu. I és que el segon classificat, el manresà Roc Amador, va arribar a més de tres minuts de l'atleta de Puigcerdà. Va completar el podi el mexicà Ricardo Hernández, que l'any passat va ser segon.

En categoria femenina Laura Orgué va aconseguir la victòria amb un temps de 2 h 51' 38''. D'aquesta manera va arrabasar el títol a la italiana Emanuela Brizio que l'any passat havia dominat sense rival. En tercera posició es va classificar Gemma Arró de Puigcerdà.

L'Olla de Núria és la prova reina de la nova Mountain RunningInternational Cup que esdevé un autèntica copa del món paral·lela del'especialitat ja que les federacions no la reconeixen. La competició, que va reunir 507 atletes, l'organitza Vall de Núria i la Unió Excursionista de Vic.

Competició i festa popular

Més enllà de la competició cal destacar el dia radiant i la gran quantitat de públic tant al santuari com als cims. A més, s'ha pogut gaudir d'actuacions de cultura popular a càrrec dels Minyons de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i l’Esbart Dansaire Eudald Coma de Ribes.

Després d’aquesta tercera cursa de la Mountain Running International Cup, la classificació segueix dominada pel corredor de la Catalunya Nord, Michel Rabat amb 221 punts, seguit del corredor d’Euskal Herria Ionut Zinca amb 175 punts. En noies el domini també és d’una corredora de la Catalunya Nord, Delphine Olivé amb 174 punts, seguida de la sudcatalana Montse Martínez amb 138 punts.

La Copa de les Nacions, a falta de tres proves perquè finalitzi, l’encapçala Catalunya amb 660 punts, seguida d’Euskal Herria amb 628, Espanya és tercera amb 452, Grècia en té 426 i França 382.