La «caverna» indignada perquè a l'alberg de Planoles no van veure el Mundial

Arnau Urgell
19 de juliol del 2010
Un dels exponents més retrògrads de la denominada “caverna mediàtica”, el diari la Gaceta del grup Intereconomía, ha “denunciat” un dels abusos del què consideren la “dictadura nacionalista” que es viu a Catalunya. El diari ha mostrat la seva indignació pel fet que els nens de les colònies de l'alberg Pere Figuera de Planoles no van poder veure la final del Mundial.

La Gaceta explica el cas d'un nen de 13 anys de veïnatge desconegut. El jove, molt aficionat a la selecció espanyola, quan va saber que no podria veure el partit va trucar a casa seva. El seu pare, que respon a les sigles I.S.C, no va dubtar en enviar l'esposa a Planoles per tal de demanar explicacions sobre la decisió a la direcció del centre. El viatge va ser en va ja que el responsable de les activitats d'Enginy -unes colònies centrades en la tecnologia i l'enginyeria- va decidir que el partit no es veuria ja que no formava part del programa.

La Gaceta explica com “heroicament” alguns dels nens van burlar el “veto” mirant el partit a través d'Internet o escoltant-lo per la ràdio. Els “més afortunats” -en paraules textuals del diari- es van “colar” en una habitació on els nens del curs de futbol si que podien seguir la retransmissió. I.S.C. explica el dramàtic cas del seu fill: “Es va quedar sense veure el partit. Només ha pogut veure les repeticions un dia després i fora del campament”.

El pare de la criatura ha denunciat que hi ha molt “odi a tot allò espanyol”. Indignat explica com l'endemà, quan va anar a buscar el seu fill a Salou després que tornessin de Planoles, va poder comprovar com alguns dels companys asseguraven que “no els alegrava l'èxit d'Espanya”. I fins i tot asseguraven que a la final volien que guanyés Holanda!

La Gaceta s'obsessiona amb les subvencions
El diari del grup Intereconomía es passa la meitat de la notícia denunciant les subvencions que reben els albergs com el Pere Figuera de Planoles -només faltaria que uns equipaments de la Generalitat no tinguessin una dotació pressupostària pública!-. El conjunt de la xarxa ha rebut 1,3 milions d'euros des de setembre de 2008 a juny de 2009, una informació que tindria el mateix poc sentit com en una notícia sobre un problema en un centre d'atenció primària explicar la dotació pressupostària que han rebut de la Generalitat.