La bandera russa ja oneja a Tallers Casals de Ripoll

El grup Interskol ha oficialitzat el control sobre l'empresa ripollesa amb la visita d'un grup de 120 clients i proveïdors russos

Redacció
15 de juliol del 2010
Actualitzat el 21 de desembre del 2014 a les 11:56h
Tallers Casals ja és Interskol.
Tallers Casals ja és Interskol. | Arnau Urgell
Tallers Casals ja és Interskol. Foto: Arnau Urgell

Tot i que ja es donava per fet avui s'ha oficialitzat l'aterratge d'Interskol a Ripoll. La bandera russa ja oneja a la planta ripollesa i els rètols de Tallers Casals han desaparegut per donar pas als d'Inteskol Power Tools SL -la societat que gestionarà la fàbrica-.

El traspàs de poders s'ha visualitzat amb la visita d'una delegació de 120 clients i proveïdors russos que han pogut visitar la fàbrica i provar alguna de les eines que s'hi produeixen. Tot plegat encapçalat pel president del grup Interskol, Sergei Nazarov, i amb la presència de Gianpaolo Pozzo -que conserva el 49% de les accions- i de l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà.

Nazarov ha explicat que es donen un termini de sis mesos per tal de fer funcionar la planta al màxim rendiment. En aquest sentit pretenen fabricar dos o tres nou productes de martells lleugers i també desenvolupar la línia de martells pesat. “Ripoll serà el nostre major productor de martells a Europa” ha afegit Nazarov. “La fàbrica ho té tot per competir” ha assenyalat per la seva banda el conseller delegat d'Interskol Power Tools, Sergei Okunev. Per sota d'aquest càrrec -que viurà a cavall de Ripoll i Rússia- José Cordoba mantindrà la direcció de la planta.

Sergei Okunev ha garantit els llocs de treball i ha anunciat que esperen poder incrementar la plantilla als propers mesos. “L'empresa té futur perquè li obrim el mercat rus i de la resta de països exsoviètics” ha explicat.

Per la seva banda Teresa Jordà ha celebrat la nova etapa de Tallers Casals. L'alcaldessa ha considerat que es tractava d'un “dia històric” i ha admès que tres mesos enrere no s'hagués pogut imaginar que la situació faria un tomb com aquest. “Han estat dos anys duríssims”, ha reconegut. Un període en el qual s'han succeïts els expedients de regulació, els impagaments, els actes de protesta i fins i tot un anunci fals de tancament.

Els Pozzo i Teresa Jordà escoltant els discurs de Sergei Mazarov, president d'Interskol. Foto: Arnau Urgell