Ripoll engega el menjador social per a gent gran

Els jubilats hi poden menjar a partir de cinc euros | La iniciativa s'adreça als avis que viuen sols i els que tenen problemes econòmics

Redacció
15 de juliol del 2010
Foto de família de la inauguració del menjador per a gent gran.
Foto de família de la inauguració del menjador per a gent gran. | Arnau Urgell
Foto de família de la inauguració del menjador per a gent gran. Foto: Arnau Urgell

A Ripoll cada vegada hi ha més gent gran i que viu sola. Davant d'aquesta evidència el consistori ha posat en funcionament un menjador social per a gent gran. Està destinat a jubilats, pensionistes o persones amb invalidesa que tinguin més de 55 anys. Estarà obert de dilluns a divendres i tindrà un preu de sis euros però comprant quinze tiquets sortirà per cinc euros.

La iniciativa té diversos objectius. Per una banda evitar que hi hagi gent gran que es passi tot el dia sola a casa. Així mateix, tal i com assenyala l'alcaldessa Teresa Jordà, “també és important que es faci un control de l'alimentació”. Finalment, i més en temps de crisi, la qüestió econòmica també és essencial. “El preu és assequible però quan es constati que no es pot pagar farem les excepcions que calgui” explica Jordà.

El menjador està ubicat a la seu del Club Casal dels Avis, als baixos de la residència del barri de Sant Pere. De moment està previst que tingui entre 25 i 30 places però no es descarta ampliar-ho. Així mateix, també s'estudia oferir el servei el cap de setmana. Per gaudir del menú i de la companyia cal avisar el dia abans. El servei -que es va inaugurar aquest dimecres- entrarà en ple rendiment a partir de l'1 de setembre.