Pardines aprovarà una moció per instar l’inici d’un procés cap a la independència

Serà el primer municipi en fer-ho. Esquerra vol presentar el mateix text als ajuntaments d’arreu del país i al Parlament

Redacció
14 de juliol del 2010
Esteve Perpinyà
Esteve Perpinyà | Arnau Urgell
Esteve Perpinyà a davant de l'Ajuntament de Pardines amb l'estelada penjada. Foto: Arnau Urgell

Pardines serà, amb tota probabilitat, el primer ajuntament del país que insti al Parlament a iniciar un procés cap a la independència. El grup municipal d’Esquerra, que té quatre dels cinc regidors del consistori, ha presentat una moció en la qual es va més enllà del rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional per demanar a les institucions, forces polítiques i societat civil que s’mpliquin en un procés democràtic per assolir l’estat propi.

De fet és el mateix text que Esquerra vol portar a tots els ajuntaments del país i al mateix Parlament el proper divendres en el marc del ple monogràfic sobre la sentència de l’Estatut. L’alcalde pardinenc, Esteve Perpinyà, explicava la setmana passada a aquest mitjà que calia anar més enllà de declarar-se “moralment exclosos” de la Constitució –com han fet una desena de municipi i un consell comarcal- i apostar per una nova legalitat democràtica. La moció es debatrà al ple d'aquest divendres 16 de juliol.

Pardines ja va ser el primer municipi del Ripollès que va aprovar una moció per celebrar una consulta sobre la independència. Un referèndum que va assolir un 100% de vots favorable amb una participació del 46,7% i un suport major que el de l’Estatut.