Televall vol replicar el punt TIC adaptat de la Fundació MAP arreu del país

De moment hi ha cinc centres interessats

Arnau Urgell
12 de juliol del 2010
El punt TIC adaptat de la Fundació MAP
El punt TIC adaptat de la Fundació MAP | Televall
El punt TIC adaptat de la Fundació MAP Foto: Televall

“El món digital no pot suposar barreres ja superades en l'analògic”. Amb aquestes paraules beneïa Jordi Bosch -secretari de Telecomunicacions- el febrer de 2009 el punt TIC adaptatde la Fundació MAP. Aquella “iniciativa puntual” de la Fundació Televall ara es pot convertir en un model que es repliqui en els centres d'atenció a discapacitats d'arreu del territori.

Televall ha aconseguit finançament per crear punts TIC adaptats amb sis ordinadors -amb dispositius especials com un ratolí que reconeix els moviments de la vista- a deu centres del país. De moment, n'hi ha cinc d'interessats que van participar a la jornada que es va celebrar la setmana passada a la Fundació MAP. “Els assistents es van mostrar molt receptius ja que van poder veure el bon funcionament dels dispositius amb usuaris amb discapacitats severes” explica Cristina Guillamet de Televall.

L'entitat ribetana compta per tirar endavant aquest projecte amb César Mauri, un teletreballador de Constantí de l'empresa Crea Sistemas Informáticosque ha dissenyat els dispositius adaptats i que en va alliberar les patents per tal que tothom ho pogués aprofitar. Televall ha enviat informació sobre el punts TIC adaptats a 40 centres catalans.