El bisbe de Vic encapçala el pelegrinatge de la Creu dels Joves al Ripollès

Redacció
12 de juliol del 2010
La Creu dels Joves passant pel pont de Sant Joan
La Creu dels Joves passant pel pont de Sant Joan | Arnau Urgell
La Creu dels Joves passant pel pont de Sant Joan Foto: Arnau Urgell

El peregrinatge de la Creu dels Joves va finalitzar divendres passat a Sant Joan de les Abadesses després de deu dies. El bisbe Vic, Romà Casanova, va encapçalar el darrer tram de la marxa entre el barri de l'Estació i el Monestir de Sant Joan. Abans, i sota una intensa calor, els 300 peregrins van cobrir la darrera gran etapa de la marxa entre Ripoll i Sant Joan per la Ruta del Ferro.

Peregrinatge des del 29 de juny

El peregrinatge de la Creu dels Joves és una iniciativa dels bisbats de Solsona i Vic que va començar el passat 29 de juny a Solsona. Al llarg d'aquests dies ha passat per Tàrrega, Cervera, Igualada, Montserrat, Manresa, Sallent, Vic (vídeo) i Prats de Lluçanès entre altres poblacions.

Aquesta creu -que va presidir el 1984 l'Any de la Redempció- la va lliurar el papa Joan Pau II, en presència de Roger de Taizé i de la Mare Teresa de Calcuta, als joves cristians per tal que fos un testimoni de l'amor de Crist. L'activitat dels bisbats de Solsona i Vic forma part de la prèvia de la Jornada Mundial de Joves que se celebrarà l'agost de 2011 a Madrid.

- Galeria de fotos de la Creu dels Joves a Sant Joan (Arnau Urgell)
- Galeriade fotos de la Creu dels Joves a Vic (Adrià Costa)

Uns 300 peregrins van participar a l'arribada de la Creu a Sant Joan Foto: Arnau Urgell