El bisbe de Vic encapçala el pelegrinatge de la Creu dels Joves al Ripollès

per Redacció , 12 de juliol de 2010 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Creu dels Joves passant pel pont de Sant Joan Foto: Arnau Urgell

El peregrinatge de la Creu dels Joves va finalitzar divendres passat a Sant Joan de les Abadesses després de deu dies. El bisbe Vic, Romà Casanova, va encapçalar el darrer tram de la marxa entre el barri de l'Estació i el Monestir de Sant Joan. Abans, i sota una intensa calor, els 300 peregrins van cobrir la darrera gran etapa de la marxa entre Ripoll i Sant Joan per la Ruta del Ferro.

Peregrinatge des del 29 de juny

El peregrinatge de la Creu dels Joves és una iniciativa dels bisbats de Solsona i Vic que va començar el passat 29 de juny a Solsona. Al llarg d'aquests dies ha passat per Tàrrega, Cervera, Igualada, Montserrat, Manresa, Sallent, Vic (vídeo) i Prats de Lluçanès entre altres poblacions.


Aquesta creu -que va presidir el 1984 l'Any de la Redempció- la va lliurar el papa Joan Pau II, en presència de Roger de Taizé i de la Mare Teresa de Calcuta, als joves cristians per tal que fos un testimoni de l'amor de Crist. L'activitat dels bisbats de Solsona i Vic forma part de la prèvia de la Jornada Mundial de Joves que se celebrarà l'agost de 2011 a Madrid.

- Galeria de fotos de la Creu dels Joves a Sant Joan (Arnau Urgell)
- Galeria de fotos de la Creu dels Joves a Vic (Adrià Costa)

Uns 300 peregrins van participar a l'arribada de la Creu a Sant Joan Foto: Arnau Urgell

 

Participació