Cita prèvia per evitar cues

Des d'aquest divendres cal reservar cita per renovar el DNI i el passaport a una comissaria de Camprodon molt col·lapsada

Redacció
09 de juliol del 2010
Un ciutadà renovant-se el seu DNI a Camprodon.
Un ciutadà renovant-se el seu DNI a Camprodon. | ElRipollès.info
Un ciutadà renovant-se el seu DNI a Camprodon. Foto: ElRipollès.info

Des d'aquest mateix divendres per tramitar o renovar el document nacional d'identitat (DNI) o el passaport cal reserva prèvia. I és que la comissaria de la Policia Nacional espanyola de Camprodon ha passat a formar part del programa de cita prèvia. Per fer-ho cal trucar al 902 247 364 o sol·licitar-ho a través del web citapreviadni.es .

La situació podrà resoldre l'actual situació de col·lapse. El desembre de 2008 es van començar a tramitar els DNI electrònics que suposen uns tràmits que s'allarguen 20 minuts. D'aquesta manera, el nombre de persones que es poden atendre al llarg del matí ha disminuït. Sovint, a primera hora del matí ja no s'admeten més persones perquè s'han cobert totes les places. En aquest sentit els primers usuaris comencen a fer cua abans de les set.

La situació s'ha agreujat darrerament pel gran col·lapse de la comissaria de Vic. D'aquesta manera, no només hi acudeixen ciutadans del Ripollès i la Garrotxa sinó també d'Osona. La reserva prèvia mitigarà les hores d'espera a la comissaria i evitarà fer viatges en va -per exemple des de Ribes de Freser suposen 80 km entre anar i tornar-. Val a dir que en períodes determinats també s'ha pogut tramitar els documents des d'ajuntaments com els de Campdevànol i Ripoll.

Un sindicat de policia es felicita de la decisió
La Confederació Espanyola de Policia s'ha felicitat per la decisió i considera que és fruit de les seves demandes. Tot i això demanen que les capitals de comarca -com Ripoll i Olot- puguin disposar d'oficines permanents d'expedició de documents. El sindicat policial no només assenyala la problemàtica pel col·lapse de la comissaria de Vic sinó que recorda que també l'equip rural està patint problemes per desplaçar-se a les diverses poblacions.