El director de l'ACA inaugura els nous dipòsits de Campdevànol i Sant Joan

També ha visitat les obres de l'ampliació de la depuradora de Ribes | Globalment suposa una inversió d'1,06 milions d'euros

Redacció
09 de juliol del 2010
Manuel Hernández amb Marc Prat i Enric Pérez a la depuradora de Ribes.
Manuel Hernández amb Marc Prat i Enric Pérez a la depuradora de Ribes. | CCR
Manuel Hernández amb Marc Prat i Enric Pérez a la depuradora de Ribes. Foto: CCR

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manuel Hernández, ha inaugurat oficialment aquest dijous els dos nous dipòsits de Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses. A més, ha visitat les obres d'ampliació de la depuradora de Ribes de Freser i ha signat un conveni amb el president del Consell Comarcal per tal que la institució gestioni a partir d'ara la neteja de lleres. Els projectes suposen una inversió global d'1,06 milions d'euros i el conveni, de 22.000 euros, permetrà sis actuacions en rius i rieres del Ripollès.

Dipòsit de 1.500 metres cúbics a Sant Joan
A Sant Joan de les Abadesses Manuel Hernández, acompanat de l'alcalde Ramon Roqué, han inaugurat un nou dipòsit amb una capacitat de 1.500 metres cúbics. L'actuació, que compta amb finançament municipal, de l'ACA i dels departaments de Política Territorial, Governació i Presidència ha tingut un cost de 287.700 euros. La nova infraestructura hidràulica dotarà d'una reserva de dos dies si es produeix un tall en la font de subministrament i garantirà la disponibilitat d’aigua al municipi en períodes de sequera i en situacions d’increments puntuals de consum. El dipòsit, situat al paratge del Mas, està pràcticament soterrat.

Hernández, juntament amb l'alcaldessa Núria López, també ha inaugurat un dipòsit de 300 metres cúbics a Campdevànol. Un projecte que permetrà afrontar les necessitats futures de subministrament, complir la normativa antiincendis i solucionar els problemes de pressió existents al barri del Roser, una vegada es desenvolupi el pla de millores del Pla director d'abastament. La inversió en aquest cas ha estat de 127.600 euros i ha comptat amb el finançament municipal, del Departament de Governació i de l'ACA.

Sant Joan compta amb un noudipòsit de 1500 metres cúbicsFoto: Ajuntament de Sant Joan
 
La depuradora de Ribes duplicarà la capacitat

El director de l'ACA ha completat la seva intensa agenda al Ripollès amb una visita a les obres d'ampliació de la depuradora de Ribes de Freser. Es tracta d'una actuació amb un cost de 650.000 euros i un termini d'execució de set mesos.
 
La depuradora disposarà d’una nova línia de tractament biològic mitjançant biodiscs -una tecnologia amb un cost energètic menor- i un nou decantador secundari. A més, la planta gairebé duplicarà la seva capacitat màximade tractament, passant dels 1.250 als 2.350 metres cúbics.

A la capital de la Vall de Ribes Hernández també ha aprofitat per signar un conveni amb Enric Pérez per tal que el president del Consell Comarcal s'encarregui de la gestió de les lleres. En el període 2010-2011 es faran sis actuacions amb un cost d'uns 22.000 euros. Concretament s'actuara al riu Freser al seu pas per Campdevànol i Ripoll; al clot de la Font Vella de Molló; al riu de Planès (municipi de Planoles); al Segadell al seu pas per Ribes i al torrent del Tornall (Vallfogona). Es preveu que els treballs comencin a la tardor i les puguin executar entitats de la comarca com el CEINR o la Fundació MAP.

- Nota de premsa de l'ACA
- Nota de premsa de l'Ajuntament de Campdevànol