Política Territorial aporta 233.000 euros per no deixar cap poble sense autobús

El Consell Comarcal gestionarà un servei que combina línies regulars amb transport a la demanda

Redacció
08 de juliol del 2010
Joaquim Nadal i Enric Pérez signant el conveni
Joaquim Nadal i Enric Pérez signant el conveni | CCR
Joaquim Nadal i Enric Pérez signant el conveni. Foto: CCR

Que cap poble no es quedi sense transport públic. Aquest és l'objectiu del conveni que han signat aquest dijous el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez. La institució comarcal gestionarà un servei per connectar els nuclis amb el seu municipi de referència combinant les línies regulars amb el servei a la demanda. Per tal de fer-ho possible el DPTOP farà una aportació de 233.000 euros.

“Atendrem demandes molt concretes de nuclis petit” ha explicat Enric Pérez i ha posat per exemple el fet de baixar al mercat del municipi de referència. “Els serveis els determinarem d'acord amb els ajuntaments” ha afegit. Els trajectes que es cobriran són els de Ripoll i Vallfogona -que ja compten amb serveis regulars de la línia d'Olot-, Sant Joan-Ogassa i Camprodon-Molló -són els dos únics municipis que fins ara no tenien cap tipus de transport públic-. També es reforçarà la connexió de Camprodon amb Setcases i la resta de pobles de la vall del Ter així com del conjunt de la Vall de Ribes - servei que ja funciona des del mes de març -.

Per Enric Pérez amb aquest conveni es “completa les millores del transport públic al Ripollès” després d'habilitar el servei que connecta les valls de Ribes i Camprodon -passant per Ripoll- amb un autobús per hora i la millora de l'enllaç amb Girona.

Actuacions a Ogassa i Campdevànol

Joaquim Nadal ha aprofitat la seva estada al Ripollès per presentar dues actuacions a Ogassa i Campdevànol que compten amb subvencions de Política Territorial. A Ogassa es pavimentaran els tres carrers centrals del poble -Forn del Vidre, l’era de Can Tal·lara i can Broch de Dalt- amb una aportació de 237.000 euros. A Campdevànol, per la seva banda, s'ha presentat la urbanització de cal Ribalaigua com a pas previ a la construcció del nou CEIP Pirineu. La conselleria hi aporta 150.000 dels 162.000 euros que costa el projecte.

- Nota de premsa del DPTOP
- Nota de premsa de l'Ajuntament de Campdevànol