ERC de Sant Joan vol que el consistori es posicioni contra la sentència de l’Estatut

Consideren que la resolució del Constitucional obre la via a l’autodeterminació

Redacció
08 de juliol del 2010
El grup municipal d’Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presentarà a les properes hores una moció per tal que el plenari es posicioni contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Els republicans consideren que la retallada d’un text refrendat pel poble “no pot ser admesa democràticament”. La moció també expressa el suport a la resosta unitària que emprengui el Parlament de Catalunya i a la manifestació del 10 de juliol convocada per Òmnium Cultural.

El text considera que la sentència comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista fet que obre l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Moció presentada pel grup municipal d’Esquerra

Davant la recent sentència efectuada per part del Tribunal Constitucional, el dia 28 de juny de 2010, envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006.

Atès que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de l’any 2006, quan aquest va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport al text.

Entenent que la retallada que el Tribunal Constitucional ha efectuat a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant un referèndum, no pot ser admesa democràticament.

Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com és la defunció d’alguns dels seu magistrats.

Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals o pràcticament idèntics.

Atès que aquesta sentència comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista. Fet que haurà de tenir en compte l’obertura de nous camins mitjançant l’exercici del dret de l’autodeterminació.

Atès que Catalunya és una nació amb plena voluntat de decidir per ella mateixa i amb total llibertat per fer us del seu dret a l’autodeterminació.

En relació als antecedents exposats els membres del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposem al ple l’adopció dels següents acords:

Primer. Mostrar el rebuig per part de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a la  sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i manifestar que el Ple d’aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania.
 
Segon. Mostrar el suport de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà els propers dies o setmanes. Així mateix defensarem la posició del poble català davant de qualsevol instància, tot tenint present que la política municipal és element essencial de la construcció nacional i que, aquesta, només es pot basar en la lliure determinació del poble que la configura.
 
Tercer. Manifestar el nostre suport a la convocatòria de la manifestació unitària convocada per l’entitat Òmnium Cultural amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” que prevista pel proper 10 de juliol a Barcelona.

Quart. Comunicar l’adopció d’aquests acords al Parlament de Catalunya al Govern de la Generalitat, al Govern espanyol i a les entitats municipalistes de Catalunya.