La russa Interskol controlarà Tallers Casals de Ripoll

L'actual direcció garanteix el manteniment del 100% dels llocs de treball | El comitè d'empresa es mostra "esperançat, content i il·lusionat"

Redacció
07 de juliol del 2010
Tallers Casals passarà a mans russes. Foto: Adrià Costa

L'adquisió de Tallers Casals per part de l'empresa russa Interskol és pràcticament un fet. Xavier Riba, representant de la direcció, ha assegurat a ElRipollès.infoque les parts ja estan d'acord però que encara no s'ha efectuat la venda. “Serà de manera imminent” ha afirmat però ha puntualitzat que l'operació es pot “allargar unes setmanes” sobretot per la burocràcia que suposa treballar amb una empresa de fora de la Unió Europea.

Aquest mateix dimecres s'han produït dues reunions de la direcció amb l'alcaldessa de Ripoll i el comitè d'empresa per tal d'explicar la situació. Una operació que, en paraules de Xavier Riba, “garantirà el 100% dels llocs de treball”. Interskol es quedaria amb la “majoria” de les accions de l'empresa ripollesa controlada per la família Pozzo però no es descarta que sigui més del 51% com s'havia dit fins ara.

Des del comitè d'empresa s'han mostrat "esperençats, contents i il·lusionats" amb l'operació tot i que han afegit que la direcció no ha anat més enllà de les informacions aparegudes a la premsa. En aquest sentit esperen que a les properes setmanes es concreti el procés de subrogació a Interskol. "Podria ser abans de les vacances d'agost" han apuntat fonts del comitè.

Interskol ho confirma a la seva pàgina web
Mentrestant Interskol ha confirmat l'adquisió de Tallers Casals des de la seva pàgina web. En un escrit en rus, datat del 4 de juny, expliquen que han comprat la planta ripollesa amb l'objectiu de disposar d'una línia de producció d'alta tecnologia i ampliar l'empresa matriu. No es fa referència al percentatge d'accions d'una operació que s'hauria tancat el 30 d'abril a Barcelona.

- Comunicat d'Interskol
- Traducció automàtica del comunicat d'Insterskol