Comencen les obres del «pal de paller del Terra de Comtes»

La rehabilitació de la capella de la Congregació de Ripoll estarà acabada d'aquí un any

Redacció
07 de juliol del 2010
Primers treballs a la capella de la Congregació de Ripoll
Primers treballs a la capella de la Congregació de Ripoll | Arnau Urgell
Primers treballs a la capella de la Congregació de Ripoll Foto: Arnau Urgell

La setmana passada van començar els treballs de la primera fase de la rehabilitació de la capella de la Congregació de Ripoll. L'espai acollirà un dels espais físics del Terra de Comtes i Abats dedicat a la figura del Comte Guifré. “És el pal de paller del projecte” explica l'alcaldessa Teresa Jordà.

La primera fase, que executa l'empresa Art i Construccions, actua en els exteriors de la capella situada entre el Monestir i l'església de Sant Pere. Es preveu que els treballs, que tenen un cost de poc més de 400.000 euros, durin uns quatre mesos. El setembre es licitarà la segona fase centrada en les instal·lacions. Més endavant serà el torn del projecte museogràfic. Teresa Jordà espera que el centre d'interpretació es pugui obrir el juny de 2011.

A banda de la capella de la Congregació, el projecte Terra de Comtes tindrà dues seus físiques més: el Palau de l'Abadia de Sant Joan - inaugurat el març passat - i el santuari de Montrony. En aquest cas s'acaba d'adjudicar les obres i també es preveu que es pugui inaugurar abans de l'estiu vinent.