El barri de Sant Pere de Ripoll recupera una sortida

Asfalten el carrer de Berenguer el Vell | Finalitzen les obres del primer tram de la travessera

Redacció
06 de juliol del 2010
El carrer Berenguer el Vell ja està asfaltat
El carrer Berenguer el Vell ja està asfaltat | Arnau Urgell
El carrer Berenguer el Vell ja està asfaltat Foto: Arnau Urgell

Des d'aquest setmana ja es pot circular pel carrer Berenguer el Vell de Ripoll. El carrer, que uneix la plaça del Monestir amb la carretera de Ribes, és el primer subtram finalitzat de les obres de reforma integral de la carretera de Sant Joan. Amb l'asfaltat del carrer, els veïns del barri de Sant Pere de Ripoll recuperen una sortida ja que fins ara només podien pujar i baixar per l'Avinguda del Comte Guifré i el carrer del Nord.

El carrer Berenguer el Vell forma part de la fase 1 de les obres que també inclou el tram de la plaça del Monestir i el carrer Tomàs Raguer. Des de l'Ajuntament s'espera que aquests carrers es puguin reobrir abans del Mercadal del Comte Guifré que se celebra entre l'11 i el 13 d'agost. Aleshores, es podrà normalitzar la circulació pels carrers Bisbe Morgades, passeig de la Font Viva i el carrer del Nord.

Calendari d'obres
Fase 1: carrer Nord (Rectoria) - carretera de Ribes (Escola Vedruna)
Inici d'obres: 14 de juny. Termini d'execució: entre dos mesos i mig i tres mesos. En el cas del tram del carrer del Bisbe fins a la carretera de Ribes hauria d'estar acabat pel Mercadal. Observacions: per accedir al barri de Sant Pere s'haurà d'utilitzar els carrers Mossèn Cinto Verdaguer i Nord. El mercat es traslladarà al passeig de Sant Joan.

Fase 2: carrer Nord - Estamariu
Inici obres: després de la finalització de la fase 1 (mitjans agost-setembre). Termini d'execució: un mes i mig. Observacions: l'accés al cementiri serà pel barri de Sant Pere.

Fase 3: Estamariu - Can Casals
Inici obres: 1 de juny. Termini d'execució: un mes i mig.

Fase 4: Can Casals - pont dels Pintors
Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.

Fase 5: pont dels Pintors - N-260 (giratori CBG)

Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.