Doble millora de la connexió Campdevànol-Gombrèn

El Govern anuncia la licitació dels treballs de millora del ferm de la GI-401 el mateix dia que es dóna llum verd a l'arranjament del camí ral com a via verda

Redacció
03 de juliol del 2010
Divendres va ser un bon dia per a la millora de les comunicacions entre Campdevànol i Gombrèn. A primera hora del matí el Departament de Política Territorial i Obres Públiques anunciava la licitació de la millora del ferm de la carretera GI-401 que uneix ambdós municipis amb una inversió de 870.000 euros. Després de dinar, i en el marc d'un ple extraordinari de l'Ajuntament de Campdevànol, es donava compte de l'aprovació inicial de l'arranjament com a via verda del camí ral. De moment però, només s'ha garantit el tram entre l'Empalme i Gombrèn amb un cost de 130.000 euros.

El 2011, millora de la carretera de Gombrèn

Política Territorial invertirà 870.000 euros en la millora de la carretera GI-401 entre l'encreuament amb la N-260 a Campdevànol i Gombrèn. Els treballs abasten una longitud de 8,5 quilòmetres i consistiran principalment en la renovació del ferm, amb un tractament previ en els punts que ho requereixin. Així mateix, s’adequaran els accessos a la carretera, es condicionaran els elements de drenatge i es milloraran la senyalització horitzontal i vertical, abalisament i barreres de protecció. Segons l'alcaldessa campdevanolenca, Núria López, les obres -que també afecten la travessera urbana- completaran els treballs en eliminació de barreres arquitectòniques que s'han realitzat en punts del nucli urbà.

L'adjudicació de les obres serà a la tardor vinent. Els treballs no començarien fins al primer semestre de 2011 -ho faran des de Campdevànol- amb un termini d’execució de tres mesos. Es completaria per tant la millora de  l'eix comarcal entre Guardiola de Berguedà i Campdevànol després que el 2006-2007 es reforcés el tram de Guardiola fins a la Pobla de Lillet (B-402) i el 2008 el de coll de Merolla a Gombrèn (GI-402).

Augmenta el pressupost per arranjar la via verda
Campdevànol va entrar a formar part del Terra de Comtes i Abats amb el projecte de via verda fins a Gombrèn sota el braç. Inicialment estava valorat en 89.000 euros aportats pel consistori (30.000) i pel Consorci Ripollès Desenvolupament (60.000). Tanmateix el fet que el sender hagi de permetre el pas de maquinària agrícola per accedir a diverses explotacions fa que s'hagi d'encimentar -i no deixar-lo en sauló com el tram de Campdevànol fins a Sant Llorenç-. Aquest fet n'ha disparat el pressupost.

De moment, s'ha aconseguit augmentar el finançament fins a 130.000 euros gràcies a una aportació del Consorci Vies Verdes a través del Pla únic d'obres i serveis (PUOSC). Això garanteix, segons Núria López, executar aquest mateix estiu el tram entre l'Empalme i Gombrèn. Finalment, caldrà veure si de Sant Llorenç a l'Empalme es pot adequar el camí amb les millores que presenti l'empresa adjudicatària o cal buscar nou finançament. En aquest tram central hi haurà l'inconvenient de travessar per dues vegades la carretera GI-401.