De Núria a Queralt

La travessa de 96 km arriba a la vintena edició

Redacció
01 de juliol del 2010
Núria-Queralt 2009
Núria-Queralt 2009 | Joan Benet Fernàndez
Els participants de la Núria-Queralt 2009 es van enfrontar a un temps molt advers. Foto: Joan Benet Fernàndez

Aquest cap de setmana, 3 i 4 de juliol, es disputarà la vintena edició de la XX Travessa Núria-Queralt, una prova organitzada per l’Associació de Muntanyencs Berguedans i puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

L’itinerari de la prova, que cal fer en menys de 24 hores, començarà al santuari de Núria a les quatre de la tarda del dissabte dia 3. La caminada transcorre per senders de muntanya que permetran gaudir dels bells paisatges del Ripollès i del Berguedà fins al santuari de Queralt i el parc del Lledó, de Berga, que per tercer any consecutiu serà el punt d’arribada de la travessa.

El recorregut, de 96 km, 4.100 m de desnivell positiu i 5.400 m de negatiu no deixarà indiferents als marxaires més exigents.

L’organització té previstos diferents controls de pas obligatoris, amb avituallaments sòlids, fruita i líquids. Els participants que arribin als controls fora de l’hora límit de pas no podran continuar la travessa. Abans de la sortida s’entregarà a cada participant un full de ruta amb la descripció detallada del recorregut, l’horari màxim d’arribada als controls i el gràfic de la travessa amb els desnivells.

- Més informació al web de la prova
- Galeria de fotos 2009 (Joan Benet Fernàndez)