Les JERC responen els joves socialistes per la sentència

Defensen el paper d'Esquerra en l'elaboració de l'Estatut i recorden que la independència és l'única via

Redacció
01 de juliol del 2010
Les JERC del Ripollès han respost amb duresa el comunicat de les JSC que acusaven ERC de ser un dels culpables de la sentència del Constitucional que retalla l'Estatut. Els joves republicans defensen el paper d'Esquerra en l'objectiu de "buscar més autogovern i millorar les condicions pel Principat" i neguen cap tipus de partidisme. A més, recorden que la sentència ha deixat l'opció federalista com a "absurda" i insisteixen que la independència és l'únic camí.

Comunicat de les JERC Ripollès
Estatut? No gràcies, ara INDEPENDÈNCIA

Les Joventuts d'Esquerra Republicana al Ripollès volem manifestar el nostre desacord a la nota de premsa publicada per les JSC parlant de la sentència de l'estatut.

Acatar la sentència no deixa de ser un forma vergonyosa d'endarrerir el Principat, mantenint-lo novament sota les lleis d'una constitució que ens impedeix avançar com a país. La via estatutària ha mort de forma definitiva, i l'únic camí factible és, com ha sigut sempre, l'alliberament nacional.

La responsabilitat d'ERC al Govern no deixava de ser la cerca de qualsevol via per apropar-nos a l'autodeterminació. En això, les JERC no hi apreciem cap mena d'ús “partidista de la llei”, tal i com s'esmenta en la nota de premsa de la JSC. L'únic que hi contemplem fou la voluntat del partit per buscar més autogovern i millorar les condicions del Principat.

D'aquesta manera, des de les JERC-Ripollès recolzem la posició que Esquerra va assolir en el seu moment, dient "no" a un estatut invent de l'estat, dient "no" a l'autonomisme i dient "no" als lligams i les opressions de la constitució espanyola, defensant així la dignitat del poble català. I de nou, les JERC insistim i animem a la població a revelar-se de forma pacífica contra el sistema autonòmic que defineix l'estatut, com també l'absurda opció del federalisme que plantegen alguns. És l'hora de defensar el país i seguir la lluita cap a la independència!

Visca els Països Catalans lliures i Adéu Espanya!

- Comunicat de les JSC sobre la sentència de l'Estatut