El ple de Ripoll censura la mutilació de l'Estatut

Aprova per unanimitat una moció de rebuig

Redacció
30 de juny del 2010
L'Ajuntament de Ripoll tenia un ple 24 hores després que el Constitucional es pronunciés sobre l'Estatut. Per això ho va aprofitar per aprovar una moció d'urgència en la qual es rebutjava la sentència i es feia una crida a una resposta unànime.

El portaveu socialista i segon tinent d'alcalde, Enric Pérez, va ser l'encarregat de presentar un text en el qual es reafirma que “som una nació”. “Donarem suport a totes les accions que prepari la Generalitat i el Parlament per defensar l'Estatut” va explicar. “El poble català ha de tenir la resposta més unitària que mai per respondre els sectors espanyolistes que no volen que Catalunya decideixi el seu futur” va reblar.

Des de CiU Miquel Rovira va lamentar “que hem patit un nou expoli”. Eudald Casas, com a portaveu d'ERC, va explicar que “treballarien junts” però tenen clar que “el camí de l'Estatut és equivocat”. “La via autonomista està esgotada i la federalista no funciona” va afegir. A més, va fer una crida a la resta de forces polítiques a treballar conjuntament per la independència. Finalment, l'alcaldessa Teresa Jordà, va considerar que “és una constatació més del menyspreu que Espanya té envers la nostra nació”.