La JSC reparteix les culpes de la sentència entre el TC, el PP i ERC

Diuen que cal "evitar un conflicte entre Catalunya i Espanya"

Redacció
29 de juny del 2010
Les Joventuts Socialistes (JSC) del Ripollès -branca jove del PSC- han emès aquest dilluns una nota de premsa en la qual "acaten però no aproven" la sentència de l'Estatut. A més, consideren que el text suposa "una lliçó d'humilitat al PP" i critiquen a ERC per "promoure articles que sabien que serien declarats anticonstitucionals" aprofitant la seva posició de força al Parlament.

Nota de premsa de la JSC


La JSC del Ripollès tornem a sortir als mitjans de comunicació per pronunciar-nos sobre la sentència del Tribunal Constitucional contrària a l’Estatut de Catalunya. L’acatem però no aprovem la manera com s’ha dut a terme tal dictamen. L’Estatut es una llei que va aprovada per els catalans en referèndum i per la majoria dels partits polítics catalans.

Tanmateix, la majoria dels articles s’han considerat constitucionals i dona una lliçó d’humiltat al PP: dels 129 que va impugnar, només 13 s’han canviat parcialment i un totalment.

També considerem que ERC va promoure, en el seu moment, els canvis més dràstics en la norma catalana, coneixent la seva posició privilegiada al Parlament, promovent articles que sabien que serien declarats inconstitucionals, utilitzant, d’aquesta manera, la llei per a usos partidistes. A vegades, sembla que no recordin que encara estan governant: i per governar, cal responsabilitat.

Per tant, hem d’evitar que la sentència d’un Tribunal sense cap mena de legitimitat pública ni autoritat moral desemboqui en un conflicte entre Catalunya i Espanya. Una eina com l’estatut, fruit de la consens i l’entesa, no pot ésser utilitzada per la divisió i la confrontació.

Tots sabem que la manera de fer-nos respectar a Espanya ha de ser amb fermesa, determinació, serenitat i intel·ligència. Sense polítics showmans que esperen la mínima per donar un titular sinó amb polítics seriosos i amb polítiques encertades.