A la segona va la vençuda

Campdevànol i Ribes de Freser aconsegueixen la Llei de barris al segon intent | Els alcaldes, Núria López i Marc Prat, ho consideren un "fet històric"

Redacció
22 de juny del 2010
El projecte de la Llei de barris preveu construir l'Espai Jove en aquest edifici.
El projecte de la Llei de barris preveu construir l'Espai Jove en aquest edifici. | Arnau Urgell
El projecte de la Llei de barris suposarà una inversió de 2,9 milions a Campdevànol. Foto: Arnau Urgell

La setena convocatòria de la Llei de barris ha seleccionat els projectes de Campdevànol i Ribes de Freser. Ambdós municipis, que ja s'havien presentat sense èxit el 2009, aconseguiran una inversió global de 5,1 milions d'euros per rehabilitar el centre històric i el barri del Pavelló respectivament.

La reacció dels alcaldes dels dos municipis ha estat calcada. "És un dia històric per Ribes de Freser" afirmava Marc Prat. "Estem eufòrics" afegia en una conversa que semblava la que es manté amb l'entrenador d'un equip que ha guanyat un gran títol. "És una bona manera d'acabar la legislatura i marcar-se un pla ambiciós de treball per la propera" explicava.

Núria López també parlava de "màxima satisfacció" i de "fet històric" i recordava que el Ripollès aconseguia un paquet d'inversió de més de 5 milions d'euros en plena crisi. "A Campdevànol suposarà millorar l'entorn, dinamitzar les activitats econòmiques i augmentar els serveis socials" assenyalava.

"Solucionar els dèficits històrics del barri del Pavelló"

A Ribes de Freser s'hi invertiran 2,2 milions d'euros. Les principals actuacions, segons Marc Prat, seran la urbanització dels carrers Fontalba i Girona, el passeig del Taga i l'entorn del pavelló. De fet, tot el projecte se centra en aquest barri que ha patit "un dèficit històric urbanístic" tal i com reconeixia l'alcalde ribetà. La Llei de barris suposarà millorar els set blocs de pisos construïts quatre dècades ençà així com la construcció d'un ascensor que millori la connexió amb el centre.

En el cas de Campdevànol el Departament de Política Territorial i Obres Públiques aportarà 2,9 dels 3,9 milions del projecte. Entre les actuacions destaca la reurbanització de vuit carrers -Major, Girona, Balmes i Gala entre altres- i la construcció d'un nou equipament, l'Espai Jove, a la plaça de la Dansa. Els dos projectes als de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, actualment en curs.

- Nota de premsa del Departament de Política Territorial
- Més informació de les actuacions de la Llei de barris a Campdevànol
- Totes les notícies de la Llei de barris al Ripollès