El Ripollès «aprèn» a Andalusia sobre l'ús de la biomassa

Una delegació de la comarca va participar a unes jornades en el marc del projecte Eureners

Redacció
22 de juny del 2010
Una delegació ripollesa de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, encapçalada pel president del Consell Comarcal, va participar en unes jornades sobre biomassa, que van tenir lloc el 17 i 18 de juny a Cazorla (Andalusia), en el marc d'un projecte de cooperació transnacional Eureners.

Tres tècnics del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR), Jordi Faus, Jordi Quellos i Jesús González-Carrato; una tècnica de l’Associació Leader del Ripollès Ges Bisaura, Anna Masllorens, i una ambientòloga de la Universitat de Vic, Carina Creixans, són els especialistes ripollesos que van viatjar fins a la comarca de la Sierra de Cazorla, a Jaén, per explicar els projectes de biomassa al Ripollès, en el marc de les jornades “Biomasa y sus aprovechamientos energéticos”. En concret, el divendres dia 18 de juliol a la tarda va tenir lloc la xerrada “Gestión forestal de bosques comunales y aplicación de biomasa en la comarca del Ripollès”, a càrrec de Jordi Faus, tècnic del CEINR, acompanyat del president del Consell, Enric Pérez.

Les jornades es van organitzar en el marc del projecte de cooperació transnacional, “Eureners2: Europa y Energía” de cooperació rural per a una nova cultura energètica. En el projecte hi participen l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, juntament amb quatre entitats més de desenvolupament rural de Cazorla (Jaén), de Tierra Estella (Navarra) i Campo de Montiel y Campo de Calatrava (Albacete), i té l’objectiu de fomentar mesures d’estalvi i eficiència energètica, així com la promoció de l’ús d’energies renovables, especialment la biomassa.

Segons Pérez, “hem compartit experiències amb altres territoris que van més avançats en l’aplicació de la biomassa i això ens anima a continuar treballant amb molta empenta per aprofitar els recursos que el bosc ens dóna per transformar-los en energia elèctrica i tèrmica. D’aquesta manera podem desenvolupar un nou sector econòmic a la comarca que ens permetrà crear ocupació, gestionar millor els boscos i reduir el risc d’incendis”.

- Més informació sobre les accions del projecte Eureners al Ripollès