Sant Patllari, adéu-siau

Redacció
25 de juny del 2010
Els més valents han saltat al Ter Foto: ValldeCamprodonTV.com

La Festa Major de Camprodon és d'aquelles que acaba amb força. Dimarts es va viure un dels actes més esperats amb la pujada a la font de Sant Patllari i la posterior baixada on l'aigua i l'escuma són les grans protagonistes. La mullena acaba al pont Nou on els més valents es tiren a l'aigua des del carrer Sant Roc. Una de les darreres activitats ha estat l'arrossada del jovent que s'ha celebrat el migdia de Sant Joan al parc de la Mare de la Font. Ara sí, Sant Patllari fins a l'any vinent!

Galeries de fotos
- SantPatllari 2010: arrossada del jovent (Lurdes López i Xevi Mas)
- SantPatllari 2010: mullena (ValldeCamprodonTV.com i Manuel Jiménez)
- Sant Patllari 2010: pregó i actuació castellera(Lurdes López iXevi Mas)

- Xeringada 2009(Adrià Costa)
- Sant Patllari 2009(Ajuntament de Camprodon)
- Trobada de modelisme naval 2009(Xevi Mas)
- Sant Patllari 2008(Arnau Urgell)

Dimarts 22 de juny - 07:30
Camprodon es fa la foto
Els camprodonins han celebrat aquest dilluns el dia del seu patró, Sant Patllari. Una de les activitats centrals és la fotografia de Festa Major que per tretzena vegada ha agrupat centenars de camprodonins a les escaldes del Monestir de Sant Pere. A la nit, es va escollir en el marc del gran ball de Festa Major a Sílvia Rigat i Raül Mesas com a nova pubilla i hereu de la vila.

Després dels actes patronals, avui dimarts és un dels diesforts amb la cercavila fins a la font. Allà, hi haurà el dinar popular,l'estirada de corda i la remullada. Després la festa enllaçarà, com sempre,amb Sant Joan.

Foto de família el dia de SantPatllari. Foto: ValldeCamprodonTV.com

Dilluns 21 de juny - 09:00
Camprodon alça el castell de la Festa Major


Els Xerrics d'Olot i els Nyerros de la Planavan actuar per Sant Patllari. Foto: Xevi Mas

L'escriptor camprodoní Manel Guitart va ser l'encarregat d'obrir oficialment la Festa Major de Camprodon amb el pregó. Guitart rubricava d'aquesta manera el seu any d'or que l'ha portat a guanyar el premi Joaquim Ruyra amb una novel·la sobre Terenci Moix.

Sant Patllari però ja feia dos dies que rodava a ple rendiment amb activitats com el concert de Mescat o el correfoc. Diumenge, a banda del pregó, Camprodon es va estrenar com a vila castellera amb una actuació dels Nyerros de la Plana i els Xerrics d'Olot. Els osonencs van descarregar castells de sis  (2 de 6, 3 de 6 i 4 de 6) i dos pilars de quatre. Per la seva banda, els garrotxins van clavar l'actuació sense fer la torre de sis.

Després dels actes patronals d'aquest dilluns, demà serà un dels dies forts amb la cercavila fins a la font. Allà, hi haurà el dinar popular, l'estirada de corda i la remullada. La festa enllaçarà, com sempre, amb Sant Joan.

Manel Guitart va ser el pregonerde Sant Patllari Foto: Xevi Mas

Divendres 18 de juny - 10:00
Camprodon viu set dies de festa i xerinola

Camprodon es llença de cap a la Festa Major de Sant Patllari. Aquestdivendres, el sopar del jovent -que arriba a la novena edició- donarà eltret de sortida a una festa que, com sempre, enllaçarà fins a SantJoan. D'aquesta manera, comptat i debatut, són set dies de festa idisbauxa.

Al llarg del cap de setmana destaca el correfoc amb els Diables del'Albera i el concert amb Mesclat de dissabte. Diumenge, se celebraràper primera vegada una diada castellera amb la presència dels Xerricsd'Olot i els Nyerros de la Plana. A més, a la tarda es farà eltradicional Bicicrucis.

Després dels actes patronals del dia 21, l'endemà serà un dels diesforts amb la cercavila fins a la font. Allà, hi haurà el dinar popular,l'estirada de corda i la remullada. Abans dels actes de Sant Joan,encara hi haurà temps dimecres per la II Gran Xeringada.

- Devocioteca: Les relíquies de Sant Patllari