Un nou ens per gestionar la xarxa Itinerànnia

Aquest dimarts se'n va signar a Olot la creació per part dels consells comarcals del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà

per Redacció, 16 de juny de 2010 a les 07:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació del consell dinamitzador d'Itinerànnia, aquest dimarts al Consell Comarcal de la Garrotxa.

Aquest dimarts s’ha signat a Olot el conveni de cooperació per a la creació del Consell Dinamitzador d’Itinerànnia. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consol Cantenys, han rubricat l’acord amb el que es constitueix aquest òrgan, encarregat de vetllar pel bon funcionament, desenvolupament i continuïtat de la xarxa de senders que uneix les tres comarques.

El nou ens per gestionar la xarxa Itinerànnia està format pels tres consells comarcals i per les tres entitats impulsores del projecte (Consorci Ripollès Desenvolupament, Turisme Garrotxa i Alt Empordà Turisme) i constarà de tres comissions especials de treball.

En aquest sentit, hi haurà la comissió política, integrada pels presidents dels consells comarcals i dels ens dedicats a la gestió del turisme de cada comarca. Aquesta comissió té com a objectiu vetllar per assegurar el manteniment dels camins de la xarxa i la reposició de la senyalització entre d'altres. Per altra banda, la comissió executiva impulsarà totes les accions encaminades al bon funcionament de la xarxa, i estarà integrada pels gerents dels consells comarcals i els gerents de les entitats de turisme públiques, a més d'Adriana Ramon d'Itinerànnia. La darrera de les comissions és la taula de concertació amb entitats de conservació de la natura i grups excursionistes, on hi haurà entitats representatives d'aquest sector de tots els territoris.

Les prioritats d'aquest consell dinamitzador són el posicionament d'aquests territoris com a destinació de senders diferenciada, garantir el desenvolupament territorial i desestacionalitzar la demanda.

 

Participació