Els enterraments de Ripoll, a Sant Josep Obrer

És un dels efectes de les obres de la carretera de Sant Joan

Redacció
14 de juny del 2010
Les obres de reforma integral de la carretera de Sant Joan de Ripoll tindran un efecte curiós. Els enterraments, que en un percentatge molt elevat es realitzen al monestir, es passaran a fer mentre durin els treballs a l'església de Sant Josep Obrer, al barri de la carretera de Barcelona. A diferència d'altres cerimònies religioses, gran part dels assistents hi arriben en comitiva motoritzada.

Aquest mateix dilluns han començat els treballs del tram més cèntric de la travessera, que comprèn els carrers Berenguer el Vell i Doctor Raguer, entre l'Escola Vedruna i el carrer del Nord. L'inici de les obres ha coincidit amb un enterrament i la gestió del trànsit que generar no ha estat fàcil. En aquest sentit, la cerimònia funerària prevista per aquest dimarts ja es farà a Sant Josep Obrer. Una altra opció, serà fer les cerimònies al Tanatori del Ripollès, situat a la carretera N-260 entre Ripoll i Campdevànol.

També al cementiri

Les obres de la travessera també provocaran, a partir del setembre, afectacions a l'accés al cementiri. En aquest cas, a diferència del Monestir, la solució serà entrar-hi des del barri de Sant Pere per l'accés posterior.

- Més informació de les obres de la carretera de Sant Joan

Calendari d'obres
Fase 1: carrer Nord (Rectoria) - carretera de Ribes (Escola Vedruna)
Inici d'obres: 14 de juny. Termini d'execució: entre dos mesos i mig i tres mesos. En el cas del tram del carrer del Bisbe fins a la carretera de Ribes hauria d'estar acabat pel Mercadal. Observacions: per accedir al barri de Sant Pere s'haurà d'utilitzar els carrers Mossèn Cinto Verdaguer i Nord. El mercat es traslladarà al passeig de Sant Joan.

Fase 2: carrer Nord - Estamariu
Inici obres: després de la finalització de la fase 1 (mitjans agost-setembre). Termini d'execució: un mes i mig. Observacions: l'accés al cementiri serà pel barri de Sant Pere.

Fase 3: Estamariu - Can Casals
Inici obres: 1 de juny. Termini d'execució: un mes i mig.

Fase 4: Can Casals - pont dels Pintors
Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.

Fase 5: pont dels Pintors - N-260 (giratori CBG)

Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.