El mal temps fa la guitza als participants del ral·li de motos clàssiques

Unes 120 motocicletes anteriors al 1979 creuen aquest dijous el Ripollès

Redacció
11 de juny del 2010
Meeting Internacional de Motocicletes FIVA arribant a Ripoll.
Meeting Internacional de Motocicletes FIVA arribant a Ripoll. | Adrià Costa
Dos dels participants al Meeting Internacional de Motocicletes FIVA, arribant a Ripoll. Foto: Adrià Costa

El Meeting Internacional de Motocicletes FIVA -que es realitzava per primera vegada al nostre país després de passar per Itàlia, Eslòvenia, Suïssa, Txèquia, Grècia i Noruega- no va tenir el favor de Sant Pere en la seva primera etapa. Els 120 motoristes participants van haver de fer bona part del recorregut amb una pluja sostinguda, i a vegades, intensa. Per sort a partir del migdia el temps va millorar.

Això no els va privar de realitzar el recorregut marcat. Des de Puigcerdà van entrar a la comarca per Toses, i després de parar a esmorzar a Planoles, es van dirigir cap a Ribes de Freser, Campdevànol, Ripoll i Vallfogona de Ripollès. Posteriorment van creuar la collada de Santigosa per tal de poder dinar a Sant Joan de les Abadesses. A la tarda, van fer una nova parada a Ripoll abans de tornar cap a Puigcerdà per dalt de la collada de Toses. Aquest divendres els participants al ral·li hauran d'afrontar l'etapa més llarga ja que aniran de Puigcerdà fins a Basella passant per Saldes i tornaran a la capital de la Cerdanya per la Seu d'Urgell. La tercera i definitiva etapa passarà per la Pobla de Lillet, Fígols i Bagà.

La prova no és competitiva. En aquest sentit els guardons són ben curiosos: les tres motos més interessants; la millor conductora femenina; el conductor més veterà; la millor motocicleta no restaurada; el participant que prové de més lluny (major distància recorreguda) i l'equip estranger més nombrós.

El Ral·li va fer una parada a Ripoll, abans de continuar cap a Puigcerdà. Foto: Adrià Costa