Comencen les obres per reformar la carretera de Sant Joan de Ripoll

El tram més cèntric, entre la carretera de Ribes i el carrer Nord, es tallarà el 14 de juny

Redacció
12 de juny del 2010
576_1276270530oBRES_rIPOLL
576_1276270530oBRES_rIPOLL | Adrià Costa
Les obres han començat a la zona d'Estamariu Foto: Adrià Costa

Primers efectes sobre el trànsit de les obres de renovació integral de la carretera de Sant Joan de Ripoll. La setmana passada van començar els primers treballs de la denominada fase 3 -entre la zona d'Estamariu i can Casals- però no va ser fins ahir que es va tallar aquest tram. Tanmateix, la incidència és limitada ja que s'ha habilitat un pas alternatiu amb semàfors pel lateral.

La principal afectació de les obres començaran el 14 de juny. Aquell dia s'iniciarà la denominada fase 1 que abasta el tram més cèntric de la travessera, entre la carretera de Ribes -a l'escola Vedruna- i el carrer del Nord. Aquest fet suposarà que l'accés al barri de Sant Pere s'hagi de fer a través del passeig de la Font Viva i el carrer del Nord que seran de doble sentit. A més, els aparcaments de la Font Viva passaran a ser en sèrie per no ocupar tant espai mentre que se n'habilitaran al carril esquerre del carrer del Bisbe. En ambdós casos continuaran sent zona verda.

Les obres del tram cèntric de la travessera no finalitzaran fins a finald'agost o inicis de setembre tot  i que s'aniran obrint aquelles partsque estiguin acabades. En aquest sentit les previsions indiquen queentre el carrer del Bisbe i la carretera de Ribes ja podria entrar enservei pel Mercadal.

El regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, ha demanat utilitzar altres zones d'aparcament per no col·lapsar aquests carrers i que l'itinerari d'accés al barri de Sant Pere només l'utilitzin els veïns i en casos imprescindibles. A més, ha recordat que es tracta d'unes obres molt demandes pel consistori des de feia anys i que serà finançada al 100% per part del Departament de Política Territorial. "Això evitarà abonar contribucions especials" ha remarcat.



Calendari d'obres
Fase 1: carrer Nord (Rectoria) - carretera de Ribes (Escola Vedruna)
Inici d'obres: 14 de juny. Termini d'execució: entre dos mesos i mig i tres mesos. En el cas del tram del carrer del Bisbe fins a la carretera de Ribes hauria d'estar acabat pel Mercadal. Observacions: per accedir al barri de Sant Pere s'haurà d'utilitzar els carrers Mossèn Cinto Verdaguer i Nord. El mercat es traslladarà al passeig de Sant Joan.

Fase 2: carrer Nord - Estamariu
Inici obres: després de la finalització de la fase 1 (mitjans agost-setembre). Termini d'execució: un mes i mig. Observacions: l'accés al cementiri serà pel barri de Sant Pere.

Fase 3: Estamariu - Can Casals
Inici obres: 1 de juny. Termini d'execució: un mes i mig.

Fase 4: Can Casals - pont dels Pintors
Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.

Fase 5: pont dels Pintors - N-260 (giratori CBG)

Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.