Tres dies de «sele»

73 estudiants del Ripollès fan la prova a Olot després que l’any passat aprovessin el 100%

LaGarrotxa.info
09 de juny del 2010
Diferents aspirants a universitaris, aquest matí a l'IES Montsacopa d'Olot.
Diferents aspirants a universitaris, aquest matí a l'IES Montsacopa d'Olot. | Joan Guirado
Els alumne sdel Ripollès i la Garrotxa han fet els exàmens de selectivitat a Olot. Foto: Joan Guirado

Un examen de castellà aparentment assequible ha estat la prova de foc d'una nova selectivitat. Unes proves d'accés universitat carregades de novetat en el funcionament i que, per primera vegada, s'allarga també a les tardes.

Uns tres-cents alumnes, dels quals 73 del Ripollès, han iniciat els exàmens a l'IES Montsacop d'Olot. Després de castellà serà el torn de català i la llengua estrangera.

Dimarts 8 de juny - 14:00

Aquest dimecres comencen els exàmens de selectivitat. Ho farà un dia més tard del previst inicialment a causa de la vaga de treballadors de la funció pública i les proves s’allargaran fins divendres. Un total de 73 alumnes del Ripollès que han superat segon de Batxillerat prendran part a Olot de les proves d’accés a la universitat (PAU) amb la voluntat de repetir l’èxit del 2009.

L’any passat el 100% dels 61 alumnes que es van presentar a la selectivitat van aprovari ho van fer amb una nota mitjana de 6,33. Enguany però canvia l’estructura de les PAU amb cinc matèries obligatòries (català, castellà, llengua estrangera, història/història de la filosofia i una asignatura de la modalitat) i tres d’optatives de caràcter voluntari.

D’aquesta manera, per determinar l’admissió a les diverses carreres, els estudiants acabaran obtenint una nota entre el 5 i el 14, fruit de ponderar la qualificació de Batxillerat, les assignatures obligatòries i dues de les voluntàries sempre que tinguin relació amb el grau que vulguin estudiar.

- 27.000 alumnes catalans s'afronten a la selectivitat (Nació Digital)
- Més informació sobre el funcionament de les PAU