La vaga de funcionaris punxa al Ripollès

Redacció
08 de juny del 2010
Normalitat absoluta. Ha estat pràcticament impossible copsar una "imatge de vaga" aquest matí als equipaments i administracions públiques del Ripollès. Com a botó de mostra el cas del Consell Comarcal on només una dels 59 treballadors ha decidit secundar la protesta. A l'Ajuntament de Ripoll, tot i que no s'han donat dades oficials del seguiment, la normalitat era absoluta. De fet, fins i tot la majoria dels membres del comitè d'empresa eren als seus llocs de treball.

Al Consell Comarcal la cap de personal ha explicat a ElRipollès.info que "no ha calgut ni fixar serveis mínims". I és que si les previsions indicaven que el seguiment no arribaria al 50% "ni de lluny" a la pràctica ha estat anecdòtic (2%). A l'entrada de la institució comarcal no es veia cap tipus de senyal -cartells, pancartes...- i només es veia l'habitual estampa dels treballadors públics marxant a esmorzar aprofitant el torn reglamentari.

A l'Ajuntament de Ripoll totes les taules eren plenes -la mateixa alcaldessa preveia que dels més de cent treballadors "cap" faria vaga-. Tampoc ha faltat al seu lloc de treball el president del comitè d'empresa que ha explicat que "estan totalment en contra de les retallades però que el conjunt de la plantilla sap que no té sentit fer vaga quan és un tema dat i beneït". En aquest sentit van realitzar una reunió prèvia i ja van copsar que "no hi havia predisposició". "Seria més just fer una vaga general" afegeix.

La gran excepció ha estat l'Ajuntament de Campdevànol on el seguiment s'ha enfilat per sobre del 75% amb 29 treballadors que han secundat la vaga d'un conjunt de 38.

Als centres educatius l'aturada tampoc s'ha notat massa. Allà s'hi suma l'elevat nombre de vagues que acumulen -quatre en el darrer any- a la pressió dels pares per tal que no s'alteri la realitat. Mentre en escoles com el CEIP Tomàs Raguer de Ripoll, Teresa Juli, ningú ha fet vaga al CEIP Mestre Andreu de Sant Joan només l'han secundat les mestres d'infantil. En el cas de l'institut de Ripoll, l'aturada ha arribat al 25% però més de la meitat de professors han optat per una protesta "alternativa" consistent en passar la nit al centre.

Seguiment del 75% a nivell nacional

Les primeres xifres que han donat els sindicats situen el seguiment arreu de Catalunya en un 75%. En canvi el Govern la rebaixa considerablement fins a un 13-15%.