Els professors de l'institut de Ripoll es tanquen com a «alternativa» a la vaga

Consideren un atzucac la convocatòria de vagues però estan farts de la política de Maragall

Arnau Urgell
07 de juny del 2010
Els professors de l'IES Abat Oliba de Ripoll abans de passar la nit al centre.
Els professors de l'IES Abat Oliba de Ripoll abans de passar la nit al centre. | Arnau Urgell
Els professors de l'IES Abat Oliba de Ripoll abans de passar la nit al centre. Foto: Arnau Urgell

Desafecció total. Amb la política del conseller Maragall -“toca moltes tecles però cap de bé”- i amb la d'uns sindicats que convoquen vagues sense trepitjar la realitat dels centres. Aquesta és la postura de “sols contra el perill” en la qual es troben els professors de l'IES Abat Oliba de Ripoll. I per fer-ho palès han decidit passar la nit de dilluns a dimarts a l'interior del centre.

L'acció de protesta “alternativa” -cal recordar que per aquest dimarts hi ha convocada una vaga pel conjunt dels treballadora de la funció pública- compta amb el suport de la meitat de la plantilla. Per Xavier Ruscalleda, portaveu dels mestres, “no té sentit”  que els sindicats facin una convocatòria de vaga sense iniciar un procés “escola a escola” per mobilitzar als docents. “Volem un procés diferent, més vinculat al territori i al conjunt de la comunitat educativa” explica el mestre de l'IES Abat Oliba.

A més, volen que les seves reivindicacions arribin clarament a alumnes i pares. Per fer-ho aturaran les classes en moments determinats per explicar la seva postura i han penjat un munt de pancartes tant a l'exterior com a l'interior de l'edifici. “L'educació vol reflexió”; “Canvis, no pedaços. Maragall dimissió”; “Amb Maragall, aules avall” o un genèric però contundent “Prou retallades” mostren gràficament el descontentament del gremi.

Tot i això es preveu que dimarts entre el 20 i el 25% dels professors de l'institut facin vaga. “Alguns se sumaran a les dues mobilitzacions” ha explicat el portaveu dels docents.

“Maragall fa una política erràtica”
Els mestres ripollesos consideren que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, tira endavant una “política erràtica”. “Ha tocat moltes tecles però cap de bé” afirma Ruscalleda. En aquest sentit considera que a banda de no abordar elements clau com el nombre d'alumnes per classe o la reforma dels currículums està duent a terme un paquet de retallades contràries al text de la LEC.

El rebuig a la política del Departament es va visualitzar també a les urnes. I és que el passat 24 de maig es va celebrar una consulta que es va saldar amb un “no” rotund a la gestió del conseller. Un 99,2% dels participants -d'un total de 241 mestres, pares i alumnes- van mostrar l'oposició a l'actual rumb d'Educació.

Pancarta contra la políticaeducacitva d'Ernest Maragall a l'institut de Ripoll Foto: Arnau Urgell