L'Arxiu Comarcal organitza una exposició virtual sobre el cremallera

Televall hi col·labora amb un llibre de visites

Redacció
07 de juny del 2010
Construcció del cremallera a prop de Queralbs
Construcció del cremallera a prop de Queralbs | ACRI
Construcció del cremallera a prop de Queralbs Foto: ACRI

L'Arxiu Comarcal del Ripollès s'ha adherit a la Diada Internacionals dels Arxius que se celebra el 9 de juny coincidint amb la fundació del Consell Internacional (CIA). Ho fa organitzant una exposició virtual que mostra els documents provinents del fons municipal de Ribes de Freser sobre el tren de cremallera de Núria.

A més, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Televall, l’exposició es complementa amb un llibre de visites on tothom qui ho desitgi pot deixar el seu comentari o la seva opinió.

Els documents en qüestió, que malauradament no són pas molts, tracten principalment de la gestió per part de l’ajuntament dels terrenys per on discorre el tren de cremallera, així com també dels pocs documents tècnics conservats en el fons de Ribes de Freser relatius a la companyia concessionària d’aquest singular ferrocarril (Societat de Ferrocarrils de Muntanya a Grans Pendents). L’exposició virtual permet de visualitzar aquests documents en la seva fesomia original i s’han generat i difós seguint els estàndards vigents pel què fa als documents electrònics.

- Exposició virtual sobre el cremallera
- Llibre de visites
- Activitats del Dia Internacional dels Arxius arreu de Catalunya