Armando Crosas i Montse Cinca guanyen la Comte Arnau del quart de segle

06 de juny del 2010
Armando Crosas es va imposar en categoria masculina.
Armando Crosas es va imposar en categoria masculina. | Arnau Urgell
Armando Crosas es va imposar en categoria masculina. Foto: Arnau Urgell

La calor va ser la gran protagonista de la vint-i-cinquena edició de la Cursa del Comte Arnau de Campdevànol. A les sis de la tarda, quan es va donar la sortida des de la plaça Clavé, el termòmetre superava els 25ºC. Això va provocar que les marques fossin pitjors que les habituals. En aquest sentit, el guanyador, Armando Crosas, va entrar a la línia d'arribada amb 37' 41'', quasi sis minuts més lent que el guanyador de l'any passat.

A diferència de l'edició del 2009, en la qual el ripollès Hammou Orrous, va tiranitzar la cursa, aquesta vegada la igualtat va ser major. D'aquesta manera, el guanyador només va tenir un marge de dotze segons respecte a Ramon Corominas i de quaranta respecte a Josep Prat, segon i tercer classificat. Entre els corredors locals, el guanyador va ser Ramon Vilardell seguit de ben aprop per Carlos Ibáñez.

En categoria femenina, la victòria va ser per Montse Cinca amb un temps de 43' 41''. A divuit segons es va classificar Anna Maria Tomàs mentre que Victòria León va ser tercera a més de cinc minuts de la guanyadora.

La cursa va reunir més d'un centenar atletes en la categoria absoluta -10 km de longitud- i una cinquantena de nens i nenes en diverses categories -curses de 2 km a 200 metres-.

Les curses infantils van ser moltcompetides. Foto: Arnau Urgell

Una cursa especial
La Comte Arnau celebrava aquest dissabte el seu primer quart de segle. I ho van voler celebrar amb la presència a la línia de sortida de Pere Casacuberta, l'atleta de Gurb que l'any 1984 va aconseguir la proesa de guanyar un campionat del món júnior decrossa Nova York davant de tots els atletes africans. Casacuberta entrenava quan sortia de la fàbrica d'embotits on treballava però justament, un accident laboral al cap de vuit mesos d'aconseguir el campionat del món, va truncar la seva carrera. Campdevànol s'ha volgut afegir, d'aquesta manera, a la celebració dels 25 anys del darrer títol de crossque ha aconseguit un atleta no africà.

A banda, la cursa ha comptat amb la presència de Quima Casas. Una atleta de 58 anys que encara posseeix el rècord mundial dels 100 km i que ha estat campiona estatal de 20 km, mitja marató i dels 100 km entre altres títols. L'atleta, malgrat la seva edat, continua fent quatre maratons anuals i aquest cap de setmana feia doblet de curses.

Finalment, cal destacar l'homenatge al campdevanolenc Miquel Comellas. Es tracta de l'únic atleta que ha participat a les 25 edicions de la cursa del Comte Arnau. Els seus amics, el van esperar a la línia d'arribada tots vestits de color groc i amb unes màscares amb el rostre de l'atleta aficionat.