Ribes programa un cap de setmana «sostenible»

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

Redacció
03 de juny del 2010
L'Ajuntament de Ribes de Freser se suma al Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra dissabte 5 de juny, programant un cap de setmana ple d'activitats relacionades amb la sostenibilitat i la natura.

Els actes començaran el mateix dissabte al matí amb la instal·lació d'una parada al mercat setmanal i  en la qual s'informarà de com reciclar correctament les diverses fraccions de la brossa amb la presència de les informadores ambientals del Consell Comarcal. A més, a la tarda, se sortejaran a l'oficina de turisme 40 carros per comprar en el marc de la campanya Ribes Compra Net organitzada pel consistori i la Unió de Botiguers. L'objectiu de l'acció és reduir l'ús de les bosses de plàstic d'un sol ús.

Diumenge, les activitats continuaran amb una excursió guiada sobre la biodiversitat del riu, a càrrec del CEA Alt Ter. A banda de la sortida naturalística, que s'allargarà unes tres hores, al llarg de tot el dia hi haurà inflable “per reciclar salntat”. Es tracta d'una eina que de forma lúdica i divertida ajuda a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva a la mainada de 3 a 12 anys.

L'Ajuntament de Ribes aprofita aquest context per anunciar que deixalleria mòbil disposa d’un nou horari, de 10 a 2 del migdia, els dilluns, dimecres, divendres, dissabtes i diumenges i d’una persona per l’atenció i informació al públic de manera més personalitzada.

Programa d'actes del Dia Mundial del Medi Ambient

Dissabte 5 de juny
Parada informativa sobre reciclatge. Mercat (matí)
Sorteig de 40 carros de compra (18:00)

Diumenge 6 de juny
Sortida guiada per conèixer la biodiversitat del Freser. Plaça de l'Ajuntament (10:00)
Inflable sobre el reciclatge. Plaça del Mercat (11:00 a 17:00)