El «drama» nocturn dels dipòsits buits de benzina

Els alcaldes es mostren preocupats perquè només una de les vuit benzineres de la comarca estan obertes més enllà de les 10

Arnau Urgell
03 de juny del 2010
Gasolinera de Ripoll
Gasolinera de Ripoll | Arnau Urgell
Si a la nit em quedo sense benzina on puc anar? Aquesta és una pregunta que preocupa als alcaldes del Ripollès. I és que de les vuit gasolineres de la comarca -quatre a Ripoll, una a Camprodon, una a Sant Joan de les Abadesses, una a Molló i una a Campelles- només n'hi ha una que estigui oberta més enllà de les deu de la nit. La situació tampoc millora si es traspassa els límits de la comarca ja que tant les estacions de Sant Quirze de Besora com la de la Vall de Bianya pleguen veles tan bon punt arriba la nit.

La qüestió va aparèixer el passat dimarts en el consell d'alcaldes. Hores d'ara, només la benzinera de Molló -regentada precisament pel batlle del municipi, en Lluís Pairó- disposa d'autoservei. “A les vuit tanco i aleshores els clients poden posar-se benzina si paguen amb targeta” explica. Tanmateix, si hom es queda sense gasolina -especialment fora de la Vall de Camprodon- no suposa una alternativa viable ja que l'estació està a quatre quilòmetres del poble, a 12 de Camprodon, a 35 de Ripoll i a 50 de Ribes de Freser.

En el consell d'alcaldes es va acordar demanar a les diverses empreses que gestionen les estacions de servei si tenien previst adaptar al seu funcionament per instal·lar mecanismes d'autoservei. Segons sembla, hores d'ara, només la de Camprodon té previst fer-ho. Un fet que, de nou, no solucionaria les situacions d'emergència dels conductors del Baix Ripollès i la Vall de Ribes. La solució, de moment, repostar abans de les deu del vespre. Ja ho diuen, home (o dona) previngut, val per dos!

- Grup al Facebook: Volem que tornin a obrir de nit les benzineres al Ripollès