Una tècnica del Consell Comarcal guanya un premi de consum

Sandra Castillo ha aconseguit el primer premi del 20è Curs d'Assistents Tècnics en Consum de Catalunya

Redacció
02 de juny del 2010
Sandra Castillo, tècnica del Consell Comarcal del Ripollès, s’ha emportat el primer premi en la categoria d’investigació que atorga l’Escola de Consum de Catalunya (ECC) als treballs finals dels professionals en consum de la vintena promoció de l’ATC. El treball, titulat I tu, em protegeixes?, estudia com publicistes i fabricants treballen per arribar a un dels col·lectius especialment desprotegits per la normativa  de consum: la gent gran. A més, convida a tots els organismes de consum a reflexionar per tal de buscar la manera de protegir aquest col·lectiu.
 
En aquesta mateixa categoria, el 2n premi s’ha atorgat a Martí Rosselló, de l’Agència Catalana del Consum a Girona, que amb Extensió de la garantia legal en la substitució de productes no conformes  ha analitzat la normativa i les interpretacions que se’n fan de la mateixa amb l’objectiu de donar una mica de llum sobre aquest tema.  El tercer premi ha estat per al treball Protocol d’actuació per a la gestió d’al·lèrgens al comerç minorista de menjars preparats, de Cinta Coronado, membre de l’Ajuntament de la Garriga.
 
Els premis es van atorgar el passat dia 1 de juny en el marc de l’acte de cloenda del 20è Curs d’Assistents Tècnics en Consum (ATC) de l’ECC i són els treballs finals que han elaborat els mateixos professionals que han seguit el curs. El curs s’adreça a professionals del món del consum, té una durada de 172 hores i està dividit en mòduls on es tracta en profunditat tota la temàtica de consum. Enguany hi han participat 38 alumnes de diferents organismes. Durant aquests vint anys,  519 professionals s’han format en consum. L’ECC ja ha obert el període de preparació de la 21è edició, que es farà el mes d’octubre.