La reforma de la carretera de Sant Joan de Ripoll suposarà mig any d'obres

A partir del 7 de juny es tallarà el tram entre l'Escola Vedruna i la rectoria

Redacció
26 de maig del 2010
Carretera de Sant Joan
Carretera de Sant Joan | Arnau Urgell
Les obres a la carretera de Sant Joan s'allargaran més de mig any. Foto: Arnau Urgell

La setmana vinent començaran les obres de reforma integral d'una de les travesseres urbanes de Ripoll, l'eix de la carretera C-151a i que comprèn els carrers Berenguer el Vell, doctor Reguer i la carretera de Sant Joan. Els treballs, dividits en cinc fases, suposaran entre sis i vuit mesos de talls de trànsit en aquesta artèria del centre de la vila.

El regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, va posar en el ple d'aquest dimarts la bena abans de la ferida. “L'obra generarà molèsties però esperem que la millora compensi” va explicar. El projecte, amb un cost de 2,2 milions d'euros, suposarà renovar els serveis de clavegueram i de recollida de pluvials, un fresat a gran profunditat i un ferm totalment nou, nova senyalització vertical i horitzontal, passos elevats per a vianants així com la renovació de voreres existents i la construcció d'allà on no n'hi hagut mai. Una vegada finalitzin les obres, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) traspassarà la via a l'Ajuntament .

El 3 de juny a les set del vespre es realitzarà una sessió informativa pels veïns dels carrers afectats per tal d'explicar les afectacions del trànsit. Segons Eudald Casas els propietaris de garatges hi podran accedir al llarg de tot el període però “passant amb zones de terra”. Cal tenir en compte que la incidència serà global ja que del 7 de juny fins al 10 d'agost estarà tallat el tram entre el carrer del Bisbe Morgades i l'Escola Vedruna, que permeten completar la volta interna a la vila. D'aquesta manera, per desplaçar-se en cotxe des del carrer Progrés fins a la carretera de Ribes caldrà utilitzar la variant del Calvari.

També quedarà afectat l'accés al barri de Sant Pere. Tant per entrar-hi com per sortir-hi s'haurà de passar l'eix format pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer Nord. Això suposarà traslladar les parades del mercat de la fruita al paseseig de Sant Joan. A més, durant dues setmanes de juny hi haurà més problemes ja que coincidiran obres amb escoles obertes. Per altra banda, a partir de mitjans agost o incicis de setembre les obres del tram carrer Nord – Estamariu obligaran a accedir al cementiri des del barri de Sant Pere.

Calendari d'obres
Fase 1: carrer Nord (Rectoria) - carretera de Ribes (Escola Vedruna)
Inici d'obres: 7 de juny. Termini d'execució: entre dos mesos i mig i tres mesos. En el cas del tram del carrer del Bisbe fins a la carretera de Ribes hauria d'estar acabat pel Mercadal. Observacions: per accedir al barri de Sant Pere s'haurà d'utilitzar els carrers Mossèn Cinto Verdaguer i Nord. El mercat es traslladarà al passeig de Sant Joan.

Fase 2: carrer Nord - Estamariu
Inici obres: després de la finalització de la fase 1 (mitjans agost-setembre). Termini d'execució: un mes i mig. Observacions: l'accés al cementiri serà pel barri de Sant Pere.

Fase 3: Estamariu - Can Casals
Inici obres: 1 de juny. Termini d'execució: un mes i mig.

Fase 4: Can Casals - pont dels Pintors
Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.

Fase 5: pont dels Pintors - N-260 (giratori CBG)
Inici obres: després de finalitzar la fase 2 (octubre). Termini d'execució: un mes.