Comas i Coustellier repeteixen victòria a Ripoll

Arnau Urgell
23 de maig del 2010
El gavanenc Dani Comas també ha repetit victòria en 20''
El gavanenc Dani Comas també ha repetit victòria en 20'' | Gerard Garcia
Gilles Coustellier ha guanyat en 26'' Foto: Arnau Urgell  

La història s'ha repetit. El català Dani Comas en 20 polzades i el francès Gilles Coustellier en 26 polzades han repetit la victòria a la prova ripollesa de la Copa del Món de bici-trial. També en categoria femenina, Karin Moor, va revalidar divendres el triomf aconseguit l'any passat.

Comas s'ha tornat a imposar al vigent campió -i que té cinc títols mundials al seus palmarès, el basc Benito Ros. A diferència de l'any passat, Comas ha vençut a Ros amb certa comoditat. A la primera volta li ha tret quatre punts (15 a 11) però a la segona el ciclista de Gavà ha demostrat que a Ripoll se sent com a peix a l'aigua amb tant sols tres punts de penalització pels 13 de Ros. En tercera posició s'ha classificat l'holandès Rick Koekoek amb 31 punts -l'any passat el tercer va ser el polonès Rafal Kumorowski que enguany no s'ha classificat per a la final-.


El gavanenc Dani Comas també harepetit victòria en 20'' Foto: Gerard Garcia

En roda grossa (26 polzades) l'emoció ha durat fins a la darrera zona. El francès Gilles Coustellier i el belga Kenny Belaey han penalitzat el mateix número de punts (11). Com que han empatat el nombre de zones sense penalització (7), el guanyador s'ha determinat per les zones amb un punt (3 pel francès per 2 pel belga). Vicent Hermance ha estat tercer amb 24 punts i, d'aquesta manera, s'ha repetit el mateix podi del 2009. Aleshores però, Coustellier va guanyar amb autoritat ja que només va penalitzar set punts i va deixar el segon classificat a dotze de distància.
Espectacular salt de HannesHermman. Foto: Arnau Urgell

- Resultats final 20'' (pdf)
- Resultats final 26'' (pdf)

Galeries de fotos

- Finals masculines 2010
- Final femenina i quarts masculins 2010
- Finals masculines 2009
- Finalfemina i quarts masculins 2009

Divendres 21 de maig - 17:30
Karin Moor remunta i repeteix victòria a la Copa del Món de trial-bici
Ha tornat a passar . La suïssa Karin Moor, vigent campiona del món, ha repetit victòria a Ripoll per davant de les germanes Abant. En aquesta ocasió, a més, el triomf ha vingut precedit d'una espectacular remuntada en la segona i tercera volta.

I és que la suïssa ha tingut un mal inici de competició. A la primera volta ha fet fet "fiasco" en tres de les sis zones i ha tingut un total de 20 punts de penalització. En canvi, la catalana Gemma Abant en duia 9 pels 18 de la seva germana Mireia. A partir d'aquí ha començat la reacció de la campiona del món que a la segona volta ha fet cinc punts amb quatre zones sense error. Tot i això, afrontava la definitiva volta amb 25 punts tant sols un menys que Gemma Abant que ja havia finalitzat el recorregut.

Moor només es podia permetre un peu per guanyar a Ripoll i ho ha fet. Ha completat la tercera volta amb un sol punt i ha empatat a 26 amb Gemma Abant. Tanmateix, el menor nombre de “zeros” (deu a sis) li ha permès adjudicar-se la prova. En tercera posició s'ha classificat, com l'any passat, la Mireia Abant (41 punts) mentre que la polonesa Sonia Klich ha estat quarta amb 54 i l'eslovaca Tatiana Janickova cinquena amb 57 punts.
Karin Moor ha repetit victòriaa Ripoll Foto: Arnau Urgell

Aquest divendres, a més, s'han disputat els quarts de final masculins tant en roda petita (20 polzades) com amb roda gran (26 polzades). Dels esporties del Centre de Tecnificació Esportiva ha destacat Joan Figueras que s'ha quedat a un sol punt de passar a les semifinals en roda gran i s'ha classificat dotzè. Gran paper també d'Eloi Paré que amb només setze anys ha estat 21è. A més, Pol Tarrés ha estat 24è, Andreu Miró 34è i Miquel Vendrell 38è.

- Resultats final femenina(pdf)
- Resultats quarts 26''(pdf)

- Resultats endirecte
- Web dela prova de la Copa del Món
- Programadel Trial Week End'10

La Copa del Món ha portat el millor bici-trial a Ripoll. Foto: Arnau Urgell