Ripoll vibra amb el Casament a Pagès del segle

El president del Consell Comarcal, Enric Pérez, es casa "de pagès" amb la Susana Dalmau

Arnau Urgell
16 de maig del 2010
Enric Pérez i Susana Dalmau en sortir del Monestir ja casats.
Enric Pérez i Susana Dalmau en sortir del Monestir ja casats. | Arnau Urgell
Enric Pérez i Susana Dalmau en sortir del Monestir ja casats. Foto: Arnau Urgell

Apoteòsic. Més gent i més bon temps no podien acompanyar un dels casaments a pagès que més expectació havia aixecat en els darrers anys. El president del Consell Comarcal, Enric Pérez, s'ha casat aquest diumenge amb la seva companya de "tota la vida", la Susana Dalmau. Un dels elements que més ha destacat ha estat la impressionant comitiva -més de cinquanta amics vestits d'època- que han acompanyat els nuvis al llarg del matí. El punt culminant, després del casament, ha estat com sempre el Ball del Roser davant del Monestir.

Molta feina pel sastre
Poques vegades a quarts de deu -quan es prepara el seguici del nuvi- hi ha tant ambient com avui. I també poques vegades el sastre ha de fer més de cinquanta vestits pels amics dels nuvis com ha passat en aquesta edició. Aquest fet ha donat un aire especial a la festa més singular de Ripoll i que, com acostuma a passar, gaudeix de l'anticicló que no hem tingut abans per Sant Eudald.

Enguany la petició s'ha tornat a celebrar a la plaça Sant Eudald amb un espectacle teatral que no ha acabat de convèncer al públic que l'omplia de gom a gom -tant de bo es pugui repetir alguna vegada el pilar casteller!-. Després, el seguici ha arribat a la plaça del Monestir on des de feia estona s'hi celebrava el concurs d'esquilar ovelles en el marc de la Festa Nacional de la Llana.

Els nuvis han arribat acompanyats de les autoritats i dels dos padrins: la diputada socialista Manuela de Madre -molt vinculada a la comarca- i el periodista i actor Sergi Mas. Un padrí que sovint semblava no saber si representar el paper de professional de la comunicació o el del seu alter ego montillesc.

Una vegada casats, els nuvis han sortit de nou per rebre una pluja de confeti i dansar el Ball del Roser. Ha estat el punt culminant d'una celebració popular que ha estat més gran que mai.

La comitiva del nuvi ha estatespectacular. Foto: Arnau Urgell

Galeria de fotos
- Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès 2010 (Arnau Urgell)
- FestaNacional de la Llana 2009 (Xevi Mas, Lurdes López i Arnau Urgell)
- Casament aPagès 2009(Xevi Mas, Lurdes López i Arnau Urgell)
- Festa dela Llana i Casament a Pagès 2008(Arnau Urgell)

Exhibició de tosa amb tisores. Foto: Arnau Urgell

Sergi Mas i Manuela de Madre han estat els padrins del Casament a Pagès. Foto: Arnau Urgell

Susana Dalmau i Enric Pérez dansant el Ball del Roser. Foto: Arnau Urgell