L'Associació de Pastors del Ripollès es presenta per la Festa de la Llana

Ripollès Desenvolupament organitza un esmorzar amb productes de la comarca

per Redacció, 14 de maig de 2010 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Ripollès Desenvolupament participarà un any més a la Festa de la Llana i el Casament a Pagès que se celebra aquest diumenge 16 de maig. En aquest sentit ha organitzat un esmorzar -de 8:30 a 11:30- amb productes de la comarca en el qual es podrà escollir entre quatre tiberis: xai amb mongetes; llangonisseta amb seques; cap i pota de vedella o poltre de muntanya amb trumfa.

A continuació, cap a les 12:10, es farà la presentació de la recent creada Associació de Pastors del Ripollès, a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll. L'agrupació està formada per pastors de la comarca que pretén identificar l'ofici i dotar-lo d'un valor afegit al producte produït (els xais i els cabrits del Ripollès). Està formada per deu pastors procedents d'arreu de la comarca.

Un dels objectius és diferenciar el xai i el cabrit que ha estat ben alimentat i que ha pasturat per la comarca, del xai i el cabrit del mercat convencional i d'importació. Per això s’ha sol·licitat al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural una marca de qualitat per a la carn d’oví i cabrum del Ripollès.

Amb la marca es vol garantir al consumidor que es compleix un programa de control i certificació de la carn, garantint una traçabilitat des del naixament fins al punt de venda del producte, i controlat per una entitat de certificació externa (Entitat d’Inspecció i Certificació de Girona, S.L)

A més, els membres de l'Associació volen que es posi en valor la feina del pastor en el moment en què es parla de paisatge, i recordar que són essencials per a mantenir les zones de pastura i els boscos nets, tal i com s'ha fet tradicionalment.

 

Participació