Ruta per inaugurar el Camí al Ripollès

La primera caminada unirà Olot i Sant Pau de Segúries al llarg del cap de setmana

Redacció
07 de maig del 2010
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa | PAS
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa. Foto: PAS

Des d'inicis d'any el Camí dels Països Catalans ja és una realitat al Ripollès i a la Garrotxa. Es tracta del segon tram que se senyalitza després que a finals de 2008 entrés en servei el que uneix Sant Celoni i Vic a través del Montseny.

Les marques permeten seguir un tram que comença a Santa Pau i passa per Olot i Montagut abans d'entrar al Ripollès. A la nostra comarca el Camí transcorre per Beget, Camprodon, Sant Pau, Sant Joan, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn. A més, el passat desembre es va publicar la guia de senderisme Dels volcans a la terra dels mitesque, a banda d'explicar la ruta, fa un repàs als principals punts d'interès d'ambdues comarques.

Aquest cap de setmana, s'organitza la primera ruta inaugural al Ripollès. Es tracta d'una caminada que en dos dies unirà Olot amb Sant Pau de Segúries. El lloc de trobada de dissabte serà l'aparcament del volcanet a Olot, i a partir de les vuit, començarà una ruta que passarà pel centre de la capital de la Garrotxa, pel volcà Montsacopa, per la roureda de Cuní (a la Canya). Es dinarà a la Vall de Bianya i s'acabarà a Sant Pere Despuig. L'endemà es cobrirà el tram entre Sant Pere i Sant Pau de Segúries passant per la Via Romana del Capsacosta. Per participar al "menú complet" de la caminada -inclou mitja pensió i retorn amb autocar- cal inscriure's prèviament a [email protected].

Calendari de caminades inaugurals d'El Camí

8 i 9 de maig. La Vall de Bianya. Des d'Olot fins a Sant Pau de Segúries.
12 i 13 de juny. Entrant al Ripollès: Sant Pau de Segúries - Sant Joan de les Abadesses – Ripoll
18 i 19 de setembre. El Ripollès: Ripoll - Gombrèn – Montgrony
9 al 12 d’octubre. De la Garrotxa al Ripollès: Castellfollit de la Roca – Montagut – Oix - Beget – Camprodon – Sant Pau de Segúries