Un programa apropa Europa als estudiants d'Osona i el Ripollès

Els alumnes estrangers de la UVic expliquen les realitats dels seus països

Redacció
06 de maig del 2010
El pròxim dijous, 6 de maig, a les 10 del vespre tindrà lloc al City Arms de Vic la festa de cloenda del programa “Movent Europa”, impulsat per la Universitat de Vic i l’Institut Muncipal de Promoció i Economia. Gràcies a aquesta iniciativa, un total de 514 estudiants d’ESO i batxillerat d’Osona i el Ripollès, han conegut diferents aspectes d’ Europa i sobre el programa d’intercanvi Erasmus, de la mà dels estudiants internacionals de la Universitat de Vic (UVic).

El programa “Movent Europa” iniciat el novembre passat, ha constat d’unes xerrades als centres de secundària i batxillerat d’Osona i el Ripollès per part dels alumnes provinents d’universitats europees que es troben estudiant aquest curs a la UVic. 

Les xerrades, que s’han fet íntegrament en anglès, també han servit perquè aquests estudiants estrangers coneguessin més aspectes del país que els acull, com funcionen els centres de batxillerat i s’han pogut sentir professors d’anglès per un dia.

La selecció dels estudiants internacionals es va fer en funció del seu nivell de llengua anglesa, la motivació que mostraven per presentar el seu país i la seva participació activa en altres  activitats que s’organitzen des de l’Àrea de Relacions Internacionals de la UVic.

La festa de dijous, a la qual s’ha convidat els estudiants de batxillerat i de la Universitat,  constarà d’una breu explicació del què és “Movent Europa”, d’una intervenció d’alguns estudiants Erasmus que han participat en el programa i finalment hi haurà un concert. L’organització corre a càrrec de Vicjove, ImpeVic i UVic.